'Game of Thrones' spin-off 'House of the Dragon' vindt nieuwe schurk

De serie House of the Dragon heeft een van de hoofdpersonen gecast vandaag.

Jim Pedd, 17-04-2021 10:00

HBO werkt hard aan het eerste seizoen van de televisieserie House of the Dragon. Het is de eerste spin-off van Game of Thrones en de serie wordt gebaseerd op het boek Fire & Blood van schrijver George R.R. Martin. Vandaag is er weer een nieuw castlid gevonden.
Het gaat om acteur Fabien Frankel, die volgens The Hollywood Reporter de rol van Ser Criston Cole speelt. Hij is een van de leden van de Kingsguard van King Viserys I Targaryen, wiens acties "hielpen de weg naar een burgeroorlog te plaveien".

Ser Criston Cole
Volgens George R.R. Martin was hij de zoon van de hofmeester van de Lord of Blackhaven. "Hij heeft geen claim op land of titels. Het enige waar hij over beschikt, is zijn eer en zijn vaardigheden met het zwaard en een lans. Hij is een uitdager, een kampioen, toegejuicht door het gepeupel en geliefd bij de vrouwen. Hij is een lover (of niet?), een verleider (of niet), een verrader (of niet?), breker van harten en maker van koningen. Welkom in Westeros, Fabien. En houd dat zwaard scherp."

In de serie zijn de hoofdrollen voor Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke en Emma D'Arcy. Zij spelen de rollen van King Viserys Targaryen (Considine), Alicent Hightower (Cooke), Princess Rhaenyra Targaryen (D'Arcy) en Prince Daemon Targaryen (Smith).

Hoewel de opnames bijna beginnen, is de serie pas in 2022 op HBO Max te zien.
Bron: THR

Lees meer over: Game of Thrones, House of the Dragon, Westeros, HBO, HBO Max, George RR Martin, Fabien Frankel

Populair nieuws

Populair nieuws

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam

Geweldige oorlogsserie zet Netflix in vuur en vlam