search
'Star Trek' wordt meer onderling verbonden dan ooit

'Star Trek' wordt meer onderling verbonden dan ooit

De films en series kunnen niet meer zo duidelijk los van elkaar bestaan als ooit het geval was.

Jim Pedd
De grens tussen series en films is kleiner dan ooit. Dat stelt Alex Kurtzman, de man achter de Star Trek-franchise op dit moment. Hij vindt dat alles nu groter dan ooit is op televisie, en dat belooft wat voor de series die er nog aan zitten te komen.

Volgens Kurtzman is het niet langer logisch om verschil te maken tussen televisieseries en films in de Star Trek-franchise. Om ze te behandelen als twee losstaande entiteiten, vindt hij niet meer logisch.

Geen groot verschil
"Ik denk dat de verticale uitlijning als gevolg heeft dat de grens tussen films en series verdwenen is," aldus Kurtzman. "Dat wil niet zeggen dat je geen films kan maken die los staan van televisie. Maar als ze niet op de een of andere manier aan elkaar verbonden zijn, dan heb je min of meer twee universa die parallel en tegengesteld, evenals verbonden, zijn. En ik denk dat die boodschappen elkaar kunnen uitwissen."

Wat de man achter de schermen betreft, moeten de films en series die Viacom en Paramount maken dus duidelijk aan elkaar verbonden zijn.

Gek is die gedachte niet, gezien de groeiende budgetten die gaan zitten in de vele series die men maakt in de franchise.Aanbevolen artikelen