search
Deze actrice weigerde bijna een Marvel-ster te worden
Series / Nieuws

Deze actrice weigerde bijna een Marvel-ster te worden

Dora Milaje-actrice had bijna geen zin in het Marvel Cinematic Universe.

Voor wie bij is met de Marvel-serie The Falcon and the Winter Soldier weet dat er heel wat opvallende personages te zien zijn. Eén actrice zag haar rol aanvankelijk niet zo zitten. Let op: spoilers!

"Ik denk dat het nu wel bekend is. Iedereen weet dat de leden van de Dora Milaje hun hoofd moet scheren. En dat was in het begin wel een obstakel voor mij. Ik weigerde de rol bijna omdat ik mijn hoofd moest scheren," aldus actrice Janeshia Adams-Ginyard.

"Ik ga eruit zien als een jongen"
"Ik raadpleegde mijn pastoor, ik belde mijn vriend, ik huilde aan de telefoon omdat ik zo gehecht ben aan mijn haar, ik had zoiets van 'Oh mijn God, als ik mijn haar scheer, word ik lelijk, ik ga eruit zien als een jongen', dat soort dingen," aldus de actrice.

"Maar daarnaast was het van 'Ho, ho, ho, wacht even, oké? Haar maakt je niet. Haar definieert je niet. Haar bepaalt niet of je mooi bent, of je schattig bent. Dat zit allemaal in je hart, toch?"

Het leverde uiteindelijk ook wat op. "Dus ik denk dat Black Panther vrouwen echt liet zien dat zij ook mooi kunnen zijn zonder haar. Dat is op zichzelf zo krachtig, vooral voor Afro-Amerikaanse vrouwen, omdat we cultureel gezien zo gehecht zijn aan ons haar," sluit Adams-Ginyard af.

Of ze ook weer te zien is in de laatste aflevering The Falcon and the Winter Soldier zien we aankomende vrijdag. Indien wel, dan ongetwijfeld zonder haar.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen