'Netflix moet excuses maken aan (overleden) prins Philip voor aflevering The Crown'

De biografen van de overleden Britse prins Philip vinden dat niet meer dan normaal.

Jim Pedd, 21-04-2021 14:07

De Britse prins Philip zou behoorlijk geschokt zijn geweest door een aflevering van de Netflix-serie The Crown. Het gaat om de negende aflevering van het tweede seizoen.[b]
Het recente overlijden van de echtgenoot van koningin Elizabeth II maakt dat de biografen van het koningshuis Netflix oproepen om excuses te maken voor de aflevering, en er een disclaimer aan toe te voegen.

[b]Excuses maken

In The Crown krijgen we een blik op de jeugd van Philip. Zijn favoriete zus, prinses Cecilia, kwam om het leven bij een tragisch vliegtuigongeluk. In de serie is de suggestie dat Cecilia enkel op het vliegtuig stapt omdat hij straf had gekregen op school.

Zijn vader zou hem dan ook schuld geven van de dood van zijn dochter. Een vreselijk moment, dat volgens biografen Sally Bedell Smith en Hugo Vickers echt niet klopt. Enkel de dood van Cecilia klopt volgens hen, de rest niet.

Netflix zou volgens de twee dan ook op z'n minst excuses moeten maken voor de aflevering, waar Philip destijds behoorlijk van geschrokken zou zijn. De kans is klein dat zoiets gebeurt; toen Netflix gevraagd werd een disclaimer toe te voegen aan de serie, weigerde men dat ook al. Dat was volgens de makers niet nodig omdat het voor iedereen duidelijk is dat dit een televisieserie is.
Bron: Daily Mail

Lees meer over: The Crown, Netflix, Prince Philip

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Star Trek: SNW' corrigeert franchise

'Star Trek: SNW' corrigeert franchise

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix