Finale 'The Falcon and the Winter Soldier' uitgelegd

Finale The Falcon and the Winter Soldier uitgelegd

We bespreken de zeven belangrijkste onthullingen van The Falcon and the Winter Soldier.

Jim Pedd, 24 april 2021 om 10:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie The Falcon and the Winter Soldier is voorbij. Het eerste seizoen eindigde met een paar knallers, en daarover zullen we je in dit artikel vertellen. Let dus op: dit artikel bevat spoilers.
We vertellen je in dit artikel over de zeven grootste onthullingen:

1. Flag-Smashers toppen
In deze finale begint het met het gevecht tegen de Flag-Smashers. Sharon Carter, Bucky en Sam Wilson als de nieuwe Captain America, vechten tegen hen. Ze winnen, maar het is wel een gevecht dat veel tijd kost en niet zomaar gewonnen wordt.

2. Karli gaat dood
Hoewel de Flag-Smashers grotendeels verslagen worden, komt Karli Morgenthau om het leven. Zij gaat er namelijk helemaal voor om haar plannen ten uitvoer te brengen. Het is uiteindelijk Sharon Carter die haar doodt.

3. De Power Broker
Het was nog de vraag wie de Power Broker zou zijn. We weten nu wie het is: Sharon Carter, precies zoals we al verwacht hadden. En Sharon is iemand die uit is op iets. Wat moeten we in de toekomst leren.

4. US Agent
Val geeft onze grote vriend John Walker een nieuw kostuum en een nieuwe titel. Hij wordt de US Agent, en zal vermoedelijk nog heel wat problemen gaan veroorzaken voor de nieuwe superschurk van Marvel Studios.

5. Geen Super Soldiers
Marvel wil duidelijk het aantal Super Soldiers dat rondwaart binnen de perken houden. En dus worden de overgebleven Flag-Smashers, op weg naar The Raft, gedood tijdens een bomaanslag die gepleegd wordt door de oude man die Baron Zemo eerder al hielp.

6. Losse eindjes
We zien dat Sam in gesprek gaat met Isaiah en Eli, en vertelt over wat het betekent om de nieuwe Captain America te zijn. Hij neemt hen mee naar het museum dat aan Steve Rogers opgedragen is, waar een heel nieuwe vleugel toegewijd is aan het nalatenschap van Isaiah. Daarna vieren Sam en Bucky een feestje bij de familie van Sam. De serie krijgt een nieuwe titel: Captain America and the Winter Soldier.

7. Snode plannen
In de scène na de aftiteling zien we dat Sharon een pardon krijgt van de Amerikaanse overheid. Ze krijgt zelfs haar nieuwe baan terug. Maar die gaat ze duidelijk misbruiken, want eenmaal buiten belt ze iemand om te vertellen dat ze inside informatie heeft om te verkopen. Zou dat dan de Secret Invasion inleiden?
Lees meer over: The Falcon and the Winter Soldier, Marvel Studios, Disney Plus

Populair nieuws