Opnames 'Band of Brothers'-opvolger 'Masters of the Air' zijn begonnen!

Opnames 'Band of Brothers'-opvolger begonnen!

Cary Fukunaga (True Detective, No Time to Die) zal de serie regisseren voor Apple.

Zilko Tarici, 27 april 2021 om 12:00

Nog voordat Bond-film No Time to Die ein-de-lijk later dit jaar de bioscopen bereikt, is regisseur Cary Joji Fukunaga begonnen met zijn nieuwe grote project: WOII-miniserie Masters of the Air voor Apple TV+.
De Emmy-winnende regisseur liet via zijn Instagram-account weten dat de productie van het langverwachte vervolg op Band of Brothers en The Pacific eindelijk is begonnen. Het project maakt deel uit van de tv-deal die Fukunaga vorig jaar sloot met Apple Studios.

De serie is voornamelijk gebaseerd op Donald L. Millers non-fictie boek Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany en zal een aantal van de zwaarste luchtgevechten van de Tweede Wereldoorlog zien door de ogen van de mannen van de Eighth Air Force, die ook wel bekend stonden als de Mighty Eighth.

Een enorm budget
De serie zou oorspronkelijk door HBO worden gemaakt in 2013, maar het budget van 250 miljoen dollar was iets teveel van het goeie voor het netwerk. Apple nam het project een paar jaar terug graag over.

De hoofdrollen in de miniserie zijn weggelegd voor Austin Butler (Elvis) als Major Gale Cleven, Callum Turner (Fantastic Beasts) als Major John Egan, Anthony Boyle ([i]The Plot Against America) als Major Crosby, Nate Mann als Major Rosie Rosenthal en Raff Law als Sgt. Ken Lemmons.


Bron: Comingsoon

Lees meer over: Cary Fukunaga, Masters of the Air, Band of Brothers, The Pacific, Steven Spielberg, Tom Hanks, Austin Butler

Populair nieuws