Brengt 'Shadow and Bone' missend personage tot leven?

Brengt 'Shadow and Bone' dit personage tot leven?

Een tweede seizoen van de Netflix-serie Shadow and Bone zou dat kunnen doen.

Jim Pedd, 28 april 2021 06:00

Shadow and Bone is sinds vrijdag te streamen op Netflix. Opvallend is dat het eerste seizoen een personage uit de boeken mist: Wylan.
Hoewel de focus ligt op het boek Shadow and Bone, ontleent de serie een deel van zijn verhaal aan het boek Six of Crows. Het gaat dan om de jonge groep die bestaat uit Kaz, Inej, Jesper en Nina. Die jagen op de Sun Summoner (Alina). In het boek volgen we ook Wylan van Eck, de zoon van de rijke zakenman Jan van Eck en zich bij de groep van Kaz voegt.

Tweede seizoen
Schrijfster Leigh Bardugo en showrunner Eric Heisserer beloofden tijdens een interview met Collider dat in een eventueel tweede seizoen, Wylan zijn debuut maakt.

"Ik zou willen vertellen over de elementen uit Six of Crows die we misschien in het tweede seizoen kunnen zien. Ik kan je zeggen dat Wylan daar honderd procent zeker onderdeel van is. We willen hem zeker introduceren en meer laten zien van Ketterdam. We moesten onze Crows min of meer wegrukken van Ketterdam en in de Fold en daar voorbij werpen, maar in het volgende seizoen moeten we denk ik een thuiswedstrijd spelen met de bende," aldus Heisserer.

Daar was Bardugo het mee eens: "ik wil Sturmhond de piraat zien. Maar ook Wylan, de enige pro die we niet gezien hebben in het eerste seizoen. En wat te denken van Tolya en Tamar?"
Bron: Collider

Lees meer over: Shadow and Bone, Netflix, Six of Crows, Leigh Bardugo, Eric Heisserer

Populair nieuws