'The Witcher'-studio komt met nieuwe fantasyserie: 'World of Darkness'

'The Witcher'-studio komt met nieuwe fantasyserie

World of Darkness komt straks ook naar televisie, van de makers van The Witcher.

Jim Pedd, 29 april 2021 om 10:21

De World of Darkness RPG-boekenreeks wordt omgetoverd tot een televisieserie en een film. Dat gebeurt door het productiebedrijf dat achter Netflix-serie The Witcher zit. De verwachtingen zijn dus hooggespannen.
De game World of Darkness is vergelijkbaar met Dungeons & Dragons, behalve dat de fantasy setting vervangen is door een moderne en wat hardere wereld. Het is een gedeeld universum, dat bestaat uit onder meer vampiers en andere monsters, waaronder bizarre eco-krijgers en tovenaars.

Groter dan ooit
De World of Darkness-franchise moet straks groter dan ooit worden. Het idee is om er een serie van te maken met een beetje een stijl die moet doen denken aan The Witcher.

De serie wordt ontwikkeld door Eric Heisserer en Christine Boylan, die samenwerken met de eigenaren van de franchise - Paradox Interactive en Hivemind. Samen moeten zij bouwen aan een grote franchise, die dus leidt tot een film en tot een serie.

Hoe het project er precies uit moet gaan zien is niet helemaal zeker. Wel laat Boylan weten dat de serie heel duidelijk overeenkomsten moet hebben met de game.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: World of Darkness, The Witcher, Eric Heisserer, Christine Boylan, The Witcher

Populair nieuws