Wie is Caleb in de Disney+ serie 'Star Wars: The Bad Batch'?

Wie is Caleb in 'The Bad Batch'?

In de eerste aflevering van The Bad Batch zat een bijzondere Padawan. Wie is dit? En waar kunnen we hem van kennen?

Niels van Arkel, 7 mei 2021 om 07:02

**Let op! Dit bericht bevat SPOILERS voor de eerste aflevering van The Bad Batch**
De openingsminuten van de eerste aflevering van de nieuwe Star Wars-serie The Bad Batch waren oogstrelend en zaten bomvol bekende karakters. Een van die personages is Caleb, de Padawan die ontsnapt aan Order 66. Wie is deze jongen?

Caleb, die als volledige geboortenaam Caleb Dume draagt, werd op jonge leeftijd opgenomen in de Jedi Order en getraind door Jedi Master Depa Billaba, die we ook in deze aflevering zien.

Order 66
Het uitspreken van Order 66 en de gevolgen daarvan werden fataal voor master Billaba, maar Caleb ontsnapt. Dat verhaal zien we in deze aflevering. Hij vluchtte naar Plateau City, alwaar hij het schip van Kashmir steelt en vertrekt naar Corusant, waar hij de schuilnaam Kanan Jarrus aanneemt.

Niet veel later ontmoet hij Hera Syndulla, die hij helpt in een battle. Vervolgens wordt hij onderdeel van de crew van The Ghost, het schip van Hera.

Star Wars: Rebels
Vervolgens vallen we in het verhaal dat wordt verteld in het eerste seizoen van Star Wars: Rebels. Kanan is de leider van de crew van The Ghost, die verder is uitgebreid met droid C1-10P (Chopper), Lasad strijder Zeb Orrelios en Mandalorian wapenexpert Sabine Wren. Hij neemt even later ook een Padawan aan: Ezra Bridger.

De kans dat we Caleb nog een keer te zien krijgen in deze serie is redelijk klein, aangezien de Bad Batch verder niet meer in zijn levensverhaal voorkomen. Echter: Captain Rex, die zowel binnen Rebels als [gerucht] in deze serie voor gaat komen [/gerucht], kan de ontbrekende schakel zijn.

Bron: Wookiepedia

Lees meer over: The Bad Batch, Star Wars, SW, Disney, Disney Plus, Caleb, Kanan, Kanan Jarrus, Rebels

Populair nieuws