search
CW gaat niet verder met Wonder Woman prequel 'Amazon'
Series / Nieuws

CW gaat niet verder met Wonder Woman prequel 'Amazon'

De serie was niet goed genoeg om mee door te gaan.

Het Amerikaanse kanaal CW, dat al achter DC-series Arrow en spin-off Flash zit, werkt sinds september 2012 al aan een serie over Wonder Woman. De serie zou de titel Amazon krijgen, en het oorsprongsverhaal van de superheldin verkennen. Dat feestje gaat voorlopig niet door, vertelde de voorzitter van CW Mark Pedowitz aan The Hollywood Reporter.


Toen de serie in 2012 aangekondigd werd, stond Grey's Anatomy schrijver Allan Heinberg aan het roer. Geheel tevreden met zijn visie op het verhaal was men niet, en dus werd in mei 2012 Aron Eli Coleite (Heroes) aan het werk gezet om een nieuwe versie te schrijven.

Zijn versie zou later in 2013 opgepikt worden maar het nieuws daarover bleef lange tijd uit. Nu weten we dus waarom. "We besloten er niet mee verder te gaan," vertelde Mark Pedowitz aan THR. Toch staat hij open voor een nieuwe poging om het DC-personage naar het kleine scherm te brengen.

"Het hangt allemaal af van het scenario. We zijn erg voorzichtig met Arrow, en met Flash. Het zijn iconische personages, dus we moeten er erg voorzichtig mee omspringen. Je krijgt maar één kans om het goed te doen," concludeerde hij.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen