'Gotham' mag afwijken van DC-canon

Bruno Heller zegt dat er zomaar personages dood kunnen gaan.

Jim Pedd, 21 november 2014 09:38

In een interview met Gotham showrunner Brunno Heller ging het specifiek over of alle personages uit het DC canon wel veilig zijn in dit prequel verhaal. Wellicht had je gedacht dat dit zo zou zijn, maar dat blijkt niet het geval. Dit verhaal moet volgens Heller ook hier en daar afwijken van het canon dat DC al kent.
”Ik zou niet zeggen dat iets vast gebeiteld is,” vertelde Heller. ”Maar je moet wel een goede reden hebben om er vanaf te wijken en een goede manier om dat te rechtvaardigen. We leren natuurlijk op dit moment pas hoe het allemaal moet, zo’n grote serie maken. Ik ben altijd een beetje bang om personages zomaar dood te maken, alleen voor de shock die je daarmee veroorzaakt. Maar ik heb geen hekel aan goedkope trucs. Maar los daarvan, dit seizoen heeft elke acteur geweldig werk geleverd. Ik zou het gruwelijk vinden een van hen te verliezen. Toen Sean Bean dood ging in het eerste seizoen van Game of Thrones riep iedereen dat het een goed idee was. Maar ik geloof niet dat het een goed idee is als je Sean Bean hebt. Een voorbeeld van hoe het niet moet is in Deadwood, waarin David Carradine een geweldige rol speelde als Wild Bill Hickock en toen was hij ineens weg.”

Wat vinden jullie tot nu toe van de serie?

Bron: EW

Lees meer over: gotham, bruno heller, seizoen 1, fox, ben mckenzie, donal logue, camren bicondova, david mazouz, jada pinkett smith, canon, dc

Informatie over de serie: Gotham

Populair nieuws