search

Ons nieuws van vrijdag 21 november 2014

'Better Call Saul' krijgt premièredatum
Series / Nieuws

'Better Call Saul' krijgt premièredatum

Nog maar een paar maanden en dan kunnen we genieten van de avonturen van Saul Goodman.

Breaking Bad spin-off Better Call Saul heeft een premièredatum gekregen. AMC zal de serie van Vince Gilligan en Peter Gould, waar Bob Odenkirk wederom de rol van Saul Goodman speelt, vanaf 8 februari uitzenden. Daarnaast is deze op Netflix te bekijken. De tweede aflevering wordt overigens op 9 februari uitgezonden, waarna AMC elke week op maandag een nieuwe aflevering uitzendt.

Het eerste seizoen van Better Call Saul gaat tien afleveringen tellen. Tegelijk staat er al voor 2016 een tweede, dertien afleveringen tellend seizoen op stapel. De spin-off serie speelt zich af in de jaren voor Breaking Bad, waarin Saul Goodman nog de naam Jimmy McGill draagt. Hij is dan nog een gewone advocaat en moet nog de overstap naar het misdaadcircuit maken.

In eerste instantie werd gemeld dat de serie een luchtige komedie zou worden. Niet gek ook, want Goodman was in Breaking Bad vaak de comic-relief. Maar recent vertelde Bob Odenkirk in een interview dat de serie toch bovenal een dramaserie wordt: 85 procent drama, 15 procent komedie, vertelde hij toe.

Enkele dagen na première op televisie zullen afleveringen van de serie op Netflix te streamen zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onthullende beelden uit cross-over 'The Flash' en 'Arrow'
Series / Video/clip/featurette

Onthullende beelden uit cross-over 'The Flash' en 'Arrow'

Spektakel in superhelden tv-land!



Op 2 en 3 december zendt The CW speciale afleveringen uit van de superheldenseries The Flash en Arrow. Het zijn namelijk cross-over episodes waarin beide titelhelden te zien zijn. Ondertussen zijn op het web flink wat afbeeldingen verschenen uit de 'tweeluik'. Hieronder tref je een selectie van de foto's waarop zowel The Flash (Grant Gustin) als Arrow (Stephen Amell) te zien is. Hierboven zag je al een snelle teaser van de tweede aflevering.

Onlangs kon je in een uitgebreide sysnopsis lezen dat in de eerste aflevering de beide superhelden tegenover elkaar komen te staan als Barry Allen / The Flash zich wil bewijzen tegenover de ervaren held Oliver Queen / Arrow. Barry komt tijdens zijn enthousiaste actie onder de macht te staan van de slechterik Bivolo. In de tweede aflevering weten ze elkaar wederom te vinden als ze het opnemen tegen een onhoudbare 'boemerangmoordenaar'.











De aflevering van The Flash heet "Flash vs. Arrow" (2 december) en die van Arrow draagt de titel "The Brave and the Bold" (3 december). Hieronder nog een aantal andere foto's:





















Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen 'The Following' vindt zijn slechterik
Series / Nieuws

Derde seizoen 'The Following' vindt zijn slechterik

In het derde seizoen is Michael Ealy de slechterik.

The Wrap meldt dat Michael Ealy gecast is in het derde seizoen van The Following. Hij zal de slechterik spelen in dat seizoen en het op nemen tegen Kevin Bacons Ryan Hardy. Het is iets nieuws voor Ealy, die eerder een goeierik speelde in Almost Human.

In de eerste twee seizoenen van de serie zagen we hoe Ryan Hardy probeerde seriemoordenaar Joe Carroll (James Purefoy) te vangen. Hij lijkt ditmaal niet de grote slechterik van het seizoen te worden, met het casten van Ealy. Een interessante keuze van Fox, want de serie is van start gegaan met een focus op de dualiteit tussen Joe Carroll en Ryan Hardy.

Overigens werd er al een beetje die richting ingeslagen, toen Joe in het tweede seizoen wat naar de achtergrond werd geplaatst, ten faveure van Lily Gray (Connie Nielsen) en haar cultus. Wel keert Purefoy terug voor het derde seizoen, maar het is niet bekend hoe groot die rol wordt.

De serie keert in de loop van 2015 terug naar de televisie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gotham' mag afwijken van DC-canon
Series / Nieuws

'Gotham' mag afwijken van DC-canon

Bruno Heller zegt dat er zomaar personages dood kunnen gaan.

In een interview met Gotham showrunner Brunno Heller ging het specifiek over of alle personages uit het DC canon wel veilig zijn in dit prequel verhaal. Wellicht had je gedacht dat dit zo zou zijn, maar dat blijkt niet het geval. Dit verhaal moet volgens Heller ook hier en daar afwijken van het canon dat DC al kent.

"Ik zou niet zeggen dat iets vast gebeiteld is," vertelde Heller. "Maar je moet wel een goede reden hebben om er vanaf te wijken en een goede manier om dat te rechtvaardigen. We leren natuurlijk op dit moment pas hoe het allemaal moet, zo'n grote serie maken. Ik ben altijd een beetje bang om personages zomaar dood te maken, alleen voor de shock die je daarmee veroorzaakt. Maar ik heb geen hekel aan goedkope trucs. Maar los daarvan, dit seizoen heeft elke acteur geweldig werk geleverd. Ik zou het gruwelijk vinden een van hen te verliezen. Toen Sean Bean dood ging in het eerste seizoen van Game of Thrones riep iedereen dat het een goed idee was. Maar ik geloof niet dat het een goed idee is als je Sean Bean hebt. Een voorbeeld van hoe het niet moet is in Deadwood, waarin David Carradine een geweldige rol speelde als Wild Bill Hickock en toen was hij ineens weg."

Wat vinden jullie tot nu toe van de serie?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Personageposters 'Marco Polo'
Series / Posters

Personageposters 'Marco Polo'

De releasedatum van de epische Netflix-serie komt steeds dichterbij.

De promotiecampagne van Netflix-serie Marco Polo is flink op gang gekomen. De afgelopen tijd zagen we al twee trailers en een mooie poster van de serie voorbij komen en nu is er nog heel wat meer materiaal. Om precies te zijn, een achttal posters, waarop we de Chinese hoofdcast zien staan. Een poster van hoofdpersoon Marco Polo, gespeeld door Lorenzo Richelmy, ontbreekt.

De serie speelt zich af in het dertiende eeuwse China, en toont de tijd van de beroemde Italiaanse ontdekkingsreiziger Marco Polo aan het hof van Kublai Khan. Naast Richelmy spelen ook Zhu Zhu (Kokachin), Joan Chen (Empress Chabi) en Benedict Wong (Kublai Khan) rollen in de serie. Het eerste seizoen van de serie telt tien afleveringen en is vanaf 12 december in z'n geheel op Netflix te streamen.
















Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.