'Green Lantern'-acteur omschrijft het castingproces voor de HBO-serie

Green Lantern-acteur omschrijft het castingproces

Mocht je willen weten hoe zo'n casting loopt: Finn Wittrock vertelt je hoe.

Jim Pedd, 12 mei 2021 om 19:10

Finn Wittrock is gecast in de serie Green Lantern van HBO Max. Jaren na de gefaalde film met Ryan Reynolds in de hoofdrol, proberen WarnerMedia en HBO Max het nog eens.
Dit keer zien we een live-action televisieserie die een verhaal vertelt dat zich afspeelt over meerdere decennia. We zien een aantal van de grootste Green Lanterns, op Hal Jordan en John Stewart na. Op dit moment zoekt men naar de acteurs voor de rollen.

Het casten
Een van die rollen zal in elk geval gespeeld worden door Finn Wittrock. De acteur zal Guy Gardner spelen, een van de Lanterns en mocht vertellen hoe de casting in zijn werk ging.

"Ik deed een ouderwetse screentest als je weet wat dat is", aldus de acteur. "Gewoonlijk ga je bij een auditie naar een castingkantoor. Of je doet een auditie voor een scherm, daar heb ik er tientallen van gedaan."

"Maar goed, in dit geval deden we het op de ouderwetse manier en ging ik naar een studio, waar ze lichten aanzetten en een camera, zoals bij een echte film. En daar namen we een scène op. Het was wat beangstigend, en veel groter dan ik had gedacht. Vickie Thomas, de casting director, voor wie ik altijd - nou ja, niet bang - ze is echt een indrukwekkende vrouw en zat op een dolly en duwde die in mijn gezicht, terwijl ik op een klein krukje zat en mijn tekst moest doen. Ze heeft een speciale plek in mijn hart. En een week later werd ik gecast, wat heel cool was en waar ik ook erg dankbaar voor ben."
Bron: RottenTomatoes

Lees meer over: Green Lantern, HBO Max, Finn Wittrock

Populair nieuws