search

Ons nieuws van woensdag 12 mei 2021

'Green Lantern'-acteur omschrijft het castingproces voor de HBO-serie
Series / Nieuws

'Green Lantern'-acteur omschrijft het castingproces voor de HBO-serie

Mocht je willen weten hoe zo'n casting loopt: Finn Wittrock vertelt je hoe.

Finn Wittrock is gecast in de serie Green Lantern van HBO Max. Jaren na de gefaalde film met Ryan Reynolds in de hoofdrol, proberen WarnerMedia en HBO Max het nog eens.

Dit keer zien we een live-action televisieserie die een verhaal vertelt dat zich afspeelt over meerdere decennia. We zien een aantal van de grootste Green Lanterns, op Hal Jordan en John Stewart na. Op dit moment zoekt men naar de acteurs voor de rollen.

Het casten
Een van die rollen zal in elk geval gespeeld worden door Finn Wittrock. De acteur zal Guy Gardner spelen, een van de Lanterns en mocht vertellen hoe de casting in zijn werk ging.

"Ik deed een ouderwetse screentest als je weet wat dat is", aldus de acteur. "Gewoonlijk ga je bij een auditie naar een castingkantoor. Of je doet een auditie voor een scherm, daar heb ik er tientallen van gedaan."

"Maar goed, in dit geval deden we het op de ouderwetse manier en ging ik naar een studio, waar ze lichten aanzetten en een camera, zoals bij een echte film. En daar namen we een scène op. Het was wat beangstigend, en veel groter dan ik had gedacht. Vickie Thomas, de casting director, voor wie ik altijd - nou ja, niet bang - ze is echt een indrukwekkende vrouw en zat op een dolly en duwde die in mijn gezicht, terwijl ik op een klein krukje zat en mijn tekst moest doen. Ze heeft een speciale plek in mijn hart. En een week later werd ik gecast, wat heel cool was en waar ik ook erg dankbaar voor ben."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van 'Ms. Marvel': De opnames zijn rond
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van 'Ms. Marvel': De opnames zijn rond

Dat belooft wat voor de serie van Disney+ en Marvel Studios straks.

Vandaag is onthuld dat de serie Ms. Marvel van Disney+ en Marvel Studios klaar is met de opnames. De serie volgt Kamala Khan, een tiener en moslima, en heeft een grote Aziatische cast.

De opnames van de serie vonden voor het grootste gedeelte plaats in Georgia, in de Verenigde Staten. Maar voor afleveringen vier en vijf verkaste men naar Thailand, waar enkele weken opnames plaatsvonden.

Ms. Marvel
Ms. Marvel trok naar Thailand, waar aflevering vier en vijf zich in hun geheel afspelen. Ondanks een derde golf van het coronavirus in de stad en strenge regels, konden de opnames doorgaan. In ruil daarvoor waren er afgesloten sets, moesten mensen verplicht mond- en neusmaskers dragen, gezichtsschilden en testte men op het virus.

Zodoende kon de productie een uitzondering krijgen en mochten er tot wel 450 mensen tegelijk aan de sets werken. Nu men daar klaar is, zijn de opnames helemaal rond.

De hoofdrol in Ms. Marvel is voor Iman Vellani, die Kamala Khan speelt. Zij ontdekt dat ze speciale krachten heeft en in de serie zien we hoe ze daarmee omgaat. Niet alleen leert ze zichzelf kennen, ook leert ze over relaties.

De serie is eind dit jaar te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Obi-Wan Kenobi' brengt heel nieuwe acteur met zich mee
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi' brengt heel nieuwe acteur met zich mee

Ewan McGregor mocht werken met een acteur op de set van Obi-Wan Kenobi die hij niet kende.

Acteur Ewan McGregor nam vorige week een volgens hem heel bijzondere scène op voor de serie Obi-Wan Kenobi. Hij acteerde met iemand met wie hij nooit eerder werkte.

McGregor keert straks terug voor de serie van Disney+, die zich tien jaar na de film Revenge of the Sith afspeelt. We zullen daarin zien hoe Obi-Wan Kenobi waakt over een jonge Luke Skywalker op woestijnplaneet Tatooine.

Veel bekenden, maar ook...
McGregor keert natuurlijk terug als Obi-Wan. Verder zijn Joel Edgerton en Bonnie Piesse te zien als Luke's oom en tante, Owen en Beru. En Hayden Christensen keert terug als Darth Vader.

Daarnaast zitten nog heel wat andere acteurs in de serie, waaronder Kumail Nanjiani, Indira Varma, Moses Ingram, Sung Kang, O'Shea Jackson Jr., Rupert Friend, Simone Kessell, Benny Safdie en Maya Erskine. Wie zij spelen is niet bekend.

Maar wellicht zit er iemand tussen die heel bijzonder is voor McGregor. Hij vertelde: "Ik mocht een heel bijzondere scène op 4 mei opnemen met iemand die ik heel speciaal vind in mijn leven. Meer dan dat kan ik je niet zeggen." Het ging "niet noodzakelijk" om iemand die familie van hem is.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Shadow and Bone': Komt er nou wel of niet een tweede seizoen?
Series / Featured

'Shadow and Bone': Komt er nou wel of niet een tweede seizoen?

Shadow and Bone is al een paar weken uit, maar Netflix heeft nog niets nieuws besteld.

De serie Shadow and Bone staat nu een aantal weken op Netflix. Een tweede seizoen is nog niet besteld. Komt dat er?

Nog voordat Shadow and Bone zijn debuut maakte op Netflix, waren er al geruchten over een vernieuwing. De serie zou 'stilletjes' en op de achtergrond vernieuwd zijn voor een nieuw seizoen. Na de première op 23 april bleef het echter stil.

Hoe zit het?
Vooropgesteld is het belangrijk om op te merken dat Shadow and Bone in elk geval niet gecancelled is. Gezien de track record van Netflix, zou het goed kunnen dat fans zich zorgen maken over de toekomst van de serie, want zo was The Irregulars ogenschijnlijk ook veilig en we weten allemaal hoe dat afliep.

Maar het ziet er beter uit voor Shadow and Bone. De serie staat al meerdere weken in de top tien best bekeken series op Netflix en lijkt daar voorlopig ook niet uit te verdwijnen.

Wanneer weten we meer?
Netflix bestelt gewoonlijk pas enkele weken na de release van een serie een nieuw seizoen. In de eerste 28 dagen verzamelt de streamingdienst de belangrijkste data.

De kans is dus groot dat we pas rond of na 23 mei zeker weten hoe het ervoor staat met een eventueel tweede seizoen van Shadow and Bone.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijktip: De keiharde eerste trailer van 'Dom' over de War on Drugs
Series / Trailer

Kijktip: De keiharde eerste trailer van 'Dom' over de War on Drugs

De serie Dom van Amazon Prime Video kijkt naar de War On Drugs.

Amazon heeft de eerste trailer vrijgegeven van Dom. Die serie staat te boek als een misdaad-drama, dat de oorlog tegen drugs verkent door de ogen van een vader en zoon, die elk aan de andere kant van de wet staan.

De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gemaakt onder leiding van de Braziliaanse filmmaker Breno Silveria. Hij werkte als showrunner en regisseur, samen met Vincente Kubrusly. Samen maakten ze acht afleveringen van elk een uur.

Dom: de serie
De serie Dom speelt zich af over twee verschillende tijdsperiodes: 1999-2005 en 1969-1986. De hoofdrollen zijn voor Gabriel Leone als Pedro Dom uit de titel, een opkomend figuur binnen een drugsimperium.

Ook is er een rol voor Flavio Tolezani als Victor Dantas, de vader van Dom die zijn leven juist gewijd heeft aan de oorlog tegen drugs. Hun emotionele clashes vormen de kern van deze serie, zoals ook blijkt uit onderstaande trailer:



De serie van Amazon Prime Video is vanaf 4 juni te zien op Amazon Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stephen King-fans opgelet: Check hier de trailer van 'Lisey's Story'
Series / Trailer

Stephen King-fans opgelet: Check hier de trailer van 'Lisey's Story'

Check op Serietotaal de eerste beelden van Apple TV+-serie Lisey's Story, gebaseerd op het werk van Stephen King.

Stephen King vertelt al jaren dat wat hem betreft het boek Lisey's Story echt verfilmd moet worden. Dat kwam in 2006 uit en is voor hem de topfavoriet om te verfilmen. Hij heeft geluk, want Apple TV+ is daarmee aan de slag gegaan.

De serie wordt behoorlijk uniek, want Stephen King schreef zelf de scenario's voor de verfilming. Normaliter doet hij zoiets niet en laat hij anderen aan het werk met zijn materiaal om er hun eigen ding van te maken.

Lisey's Story-trailer
Lisey's Story is een behoorlijk persoonlijke thriller die het verhaal van Lisey Landon volgt. We zien haar twee jaar na de dood van haar echtgenoot, de beroemde schrijver Scott Landon.

Een hele reeks verontrustende gebeurtenissen maakt dat Lisey haar herinneringen aan haar huwelijk met Scott, die ze bewust geblokkeerd had, onder ogen moet komen. De hoofdrol van Lisey wordt gespeeld door Julianne Moore en de rol van Scott door Clive Owen.



Het boek werd door King geschreven met zijn eigen bijna-dood-ervaring in het achterhoofd. Daarom wilde hij ook zo graag dit verhaal verfilmd zien worden. De serie is vanaf 4 juni op Apple TV+ te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Black Lightning'-ster wil spelen in de 'Painkiller' spin-off
Series / Nieuws

'Black Lightning'-ster wil spelen in de 'Painkiller' spin-off

Als Wallace Smith van Black Lightning de kans krijgt, speelt hij straks een rol in Painkiller.

Black Lightning komt over een paar weken met de conclusie van het vierde seizoen tot een einde. Maar het verhaal eindigt daar nog niet helemaal.

Dit laatste seizoen was er namelijk ook een backdoor pilot voor een mogelijke spin-off rond Painkiller. Die zou dan draaien om Khalil Payne, a.k.a, Painkiller, gespeeld door Jordan Calloway.

Een rol krijgen
Ook acteur Wallace Smith, die in de serie Black Lightning de rol van Detective Hassan Shakur speelt, wil graag dat zijn personage de oversteek maakt.

"Voor mij als acteur, wil ik meer. En ik denk ook dat het personage dat kan gebruiken, en dat een spin-off als Painkiller dat zeker mogelijk zou moeten maken. Daarin zit een bepaalde dualiteit; hij heeft hulp nodig en ik denk dat Shakur dat heel goed heeft weten op te bouwen met de laatste paar afleveringen. Hij is iemand aan wie je je kan relateren en die kan helpen," aldus Smith.

Painkiller volgt Khalil Payne die een moordmachine genaamd Painkiller is. Hij worstelt met de daden uit zijn duistere verleden en de zaken die de uiterst dodelijke Painkiller heeft uitgevoerd. Maar vrede is niet makkelijk bereikbaar voor een persoon als hem.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix heeft fantastisch nieuws voor fans van 'Lupin'
Series / Nieuws

Netflix heeft fantastisch nieuws voor fans van 'Lupin'

De serie Lupin met Omar Sy krijgt een derde seizoen gegund van Netflix!

Gisteren werd aangekondigd wanneer het tweede deel van Lupin te zien zal zijn op Netflix. Vandaag maakt Omar Sy de dag nog wat mooier: Hij kondigt namelijk aan dat er een derde seizoen komt.

De serie krijgt op 12 juni zijn tweede deel. Daarna volgt hopelijk snel ook het derde deel, dat nu door Omar Sy aangekondigd is op Twitter. "We kunnen niets voor jullie verborgen houden. Lupin deel 3 is bevestigd!" Check hier het bericht van de acteur op Twitter:



Lupin deel 2
Aan het einde van het eerste deel zagen we hoe het zoontje van Assane Diop (Omar Sy) ontvoerd werd door de mensen van Hubert Pellegrini. Met zijn rug tegen de muur moet Assane een nieuw plan verzinnen om hem te redden en definitief wraak te kunnen nemen op Pellegrini.

De enige uitweg blijkt een plan te zijn waarmee Assane ook zijn eigen leven in gevaar brengt. Dat belooft dus wat voor het derde seizoen van de serie, dat voort zal borduren op deze verhaallijn.

Lupin werd op 8 januari van dit jaar gelanceerd op Netflix en bleek al snel een van de populairste series van de streamingdienst. Dat men een derde seizoen maakt, lag dus al in de lijn der verwachtingen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who' moet Cyberwomen krijgen
Series / Nieuws

'Doctor Who' moet Cyberwomen krijgen

De tijd is hier dat de franchise eens moet veranderen, stelt ster Christopher Eccleston.

Het is tijd voor de introductie van Cyberwomen, vrouwelijke schrijvers en historische vrouwelijke personages in Doctor Who. Dat vindt acteur Christopher Eccleston, die helemaal aan het begin van de revival van de serie de Doctor speelde.

In 2017 debuteerde voor het eerst in de geschiedenis van de serie Doctor Who een vrouwelijke Doctor, gespeeld door actrice Jodie Whittaker. En hoewel onder showrunner Chris Chibnall de representatie van vrouwen en raciale minderheden beter dan ooit is in de serie, vindt Eccleston het niet voldoende.

Meer representatie
Eccleston vertelde aan de Radio Times dat, wat hem betreft, het tijd was dat Doctor Who Cyberwomen zou introduceren aan de wereld.

Hij ziet een element van feminisme en flirterigheid in de Doctor die goed zou kunnen clashen met de kwaadaardige Cyberwomen. Eccleston stelt dat de Doctor aangetrokken is tot feminisme en dat moet maken dat ruim baan gemaakt wordt voor vrouwen in de franchise, zowel voor de schermen als daarachter:

"Ik denk dat we het verder zouden moeten brengen dan alleen een vrouwelijke Doctor. Kijk er eens naar door een vrouwelijke lens. Russel T. Davies schrijft de Doctor als een Doctor, Steven Moffat een ander, Rob Shearman ook. Het is een beetje een mannenclub als je er zo naar kijkt. Daar moeten we iets aan doen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Jupiter's Legacy' seizoen 2 nu al gepland, al is er nog geen vernieuwing
Series / Nieuws

'Jupiter's Legacy' seizoen 2 nu al gepland, al is er nog geen vernieuwing

Netflix moet het tweede seizoen van Jupiter's Legacy nog bestellen, maar de makers werken er al aan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Mark Millar, bedenker van Jupiter's Legacy, bevestigt dat het creatieve team achter de serie al een plan heeft gemaakt voor een tweede seizoen van de comic-verfilming.

De serie Jupiter's Legacy is gebaseerd op de gelijknamige comics van Millar en Frank Quitely. Centraal staat een groep superhelden die in de jaren dertig hun krachten kregen. We zien hoe ze die kregen en zien tegelijk hoe hun kinderen worstelen met het nalatenschap van hun ouders.

Tweede seizoen
Tegenover de site ComicBook.com laat Millar weten dat hij al samen met zijn creatieve team werkt aan een tweede seizoen. Tegelijk moet men nog horen van Netflix of dat er mag komen.

"We weten waar het heen gaat," aldus Millar. "Ik bedoel, je kan goed werken op basis van de boeken. Die liggen immers allemaal al klaar. We hebben een heel ruw plan, maar weten natuurlijk dat we niet arrogant moeten worden en het allemaal afhangt van de reactie van het publiek. En wij denken dat het wel goed kan komen."

"We hebben het gevoel dat mensen hier wel van gaan houden, de reacties waren tot nu toe namelijk erg positief. Dus we hebben het gevoel dat dit wel gaat scoren. Maar we kunnen niets formaliseren tot we natuurlijk onze cijfers krijgen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'American Horror Story' seizoen 10 wordt 'legendarisch'
Series / Nieuws

'American Horror Story' seizoen 10 wordt 'legendarisch'

Het tiende seizoen van de serie American Horror Story wordt legendarisch volgens Angelica Ross.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het aankomende tiende seizoen van American Horror Story, met de illustere titel American Horror Story: Double Feature is een groot mysterie. We weten van het verhaal alleen zeker dat de boel opgedeeld is in twee verhalen.

Een daarvan speelt zich af op de zee en eentje aan wal. Fans weten ook dat dit nieuwe seizoen een aantal bekende gezichten bevat, waaronder Angelica Ross. Zij debuteerde in American Horror Story: 1984 en volgens haar wordt het nieuwe seizoen "legendarisch".

Legendarisch seizoen
"Eerlijk gezegd was ik echt super enthousiast om weer aan het werk te mogen", aldus Ross tegenover Entertainment Weekly.

"Zodra ik het script las voor de eerste zes afleveringen, die de eerste helft van Double Feature vormden... Dit is mijn favoriete rol naast die van Candy. Ik kan je zeggen dat Candy voorlopig mijn favoriete personage is, maar mijn look in dit seizoen is mijn favoriete van allemaal. Ik ben echt heel blij en kijk ernaar uit dat fans mijn personage kunnen zien. Ik denk dat het legendarisch wordt en vond het echt geweldig hoe het seizoen eindigt."

De serie zou mogelijk volgende maand van start gaan met het nieuwe seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zeer slecht nieuws voor fans van misdaadserie 'Absentia'
Series / Nieuws

Zeer slecht nieuws voor fans van misdaadserie 'Absentia'

De hoofdrolspeelster van de reeks heeft zelf bevestigd dat er geen vervolg meer zal verschijnen...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is slecht nieuws voor fans van de Amerikaanse misdaadserie Absentia. Het derde seizoen wordt immers het laatste voor de reeks.

Het was Stana Katic, de hoofdrolspeelster in de reeks die het nieuws bekend heeft gemaakt. Het derde seizoen van de serie Absentia wordt dus het laatste.

Absentia ging in première in het jaar 2017. In het jaar 2019 volgde de aankondiging van een derde seizoen. Dat seizoen ging vorige zomer in première. Dat er geen vierde seizoen meer zal verschijnen is enigszins opvallend te noemen. Bekend is namelijk dat er op z'n minst sterk over werd nagedacht.

Ook de hoofdrolspeelster in de reeks heeft bevestigd dat er zeker wel over een vierde seizoen werd nagedacht. Uiteindelijk werd er echter besloten dat afronden met het huidige, derde seizoen toch de beste keuze was.

Dood verklaard
Het verhaal van de serie Absentia gaat over FBI-agente Emily Byrne. Zij verdween spoorloos waarna ze na afloop van een lange zoektocht dood werd verklaard. Uiteindelijk zou ze zes jaar later in zeer slechte gezondheid terug worden gevonden in een hutje in het bos. Ze kan zich niets meer herinneren, maar zeker is wel dat ze werd ontvoerd en gemarteld.

Haar man blijkt inmiddels hertrouwd te zijn terwijl haar zoontje ook volledig van haar is vervreemd. De FBI-agente stelt vervolgens alles in het werk om antwoorden te krijgen op alle vragen die haar teisteren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Futuristische dramaserie 'Hello Tomorrow!' aangekondigd
Series / Nieuws

Futuristische dramaserie 'Hello Tomorrow!' aangekondigd

In de gloednieuwe serie van Apple TV+ speelt acteur Billy Crudup de hoofdrol...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Apple TV+ heeft bekend gemaakt dat het de serie Hello Tomorrow! heeft besteld. Tot dusver is er nog niet zoveel bekend over de nieuwe reeks. Wat we wel al weten is dat de hoofdrol er in is weggelegd voor Billy Crudup. Hem zagen we eerder ook al in onder meer The Morning Show.

De serie Hello Tomorrow! vertelt het verhaal van een groep reizende verkopers die proberen om accommodaties te verkopen... Klinkt niet heel spannend, maar wat wanneer we zeggen dat het gaat om accommodaties op de maan? De serie is een creatie van Amit Bhalla en Lucas Jansen. De regie is in handen van Jonathan Entwistle die we nog kennen van The End of the F***ing World.

Eén van de hoofdrollen in de reeks is dus weggelegd voor Billy Crudup. Crudup kruipt in de serie in de huid van Jack, één van de verkopers van de accommodaties die duidelijk beschikt over heel wat talent en ambitie. Toch lijkt het er naar uit te zien dat zijn levensdroom in rook zal opgaan... of toch niet?

10 afleveringen
Apple TV+ heeft bekend gemaakt dat de serie uit 10 afleveringen zal bestaan. Het is tot dusver nog niet bekend wanneer ze in première zal gaan.

Eén ding staat in ieder geval vast, fans van futuristische dramaseries hebben weer een nieuwe reeks om naar uit te kijken!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey's Anatomy'-fans opgelet: seizoen 18 komt eraan!
Series / Nieuws

'Grey's Anatomy'-fans opgelet: seizoen 18 komt eraan!

De serie wordt nog steeds uitermate goed bekeken, dus geen enkele reden om te stoppen!

ABC heeft aangekondigd dat Grey's Anatomy een 18e(!) seizoen krijgt. Hoofdrolspeler Ellen Pompeo heeft haar contract om Dr. Meredith Grey te spelen namelijk opnieuw verlengd.

De medische dramaserie is momenteel belandt bij seizoen 17 en is nog steeds de nr. 1 serie onder 18- tot 49-jarige kijkers. Elke aflevering is goed voor gemiddeld 8,3 miljoen kijkers.

Grey's Anatomy nam dit jaar afscheid van enkele castleden die al heel lang onderdeel uitmaken van de serie. Zo verlieten zowel Giacomo Giannotti als Jesse Williams de show in de laatste paar maanden. Wel is bekend dat Chandra Wilson en James Pickens Jr., die we kennen van vroegere seizoenen, opnieuw naast Pompeo te zien zullen zijn.

Pompeo liet vooraf aan seizoen 17 nog aan Variety weten dat dit wel eens het einde van de serie zou kunnen zijn:

"Ik bedoel, dit is het laatste jaar van mijn contract. Het zou zomaar kunnen dat de serie dit jaar ten einde komt."

Maar fans kunnen dus opgelucht zijn: seizoen 18 komt er gewoon aan!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.