search
Billie Piper legt na 15 jaar haar vertrek bij 'Doctor Who' uit
Series / Nieuws

Billie Piper legt na 15 jaar haar vertrek bij 'Doctor Who' uit

Actrice Billie Piper vertrok vrij plotseling bij Doctor Who, en legt nu uit waarom ze dat deed.

Bijna vijftien jaar na haar vertrek bij Doctor Who legt actrice Billie Piper uit waarom ze ineens vertrok bij de serie. Dat blijkt alles te maken te hebben gehad met de onverwachte roem en druk die daardoor op haar spel stond.

Piper vertrok na twee jaar als companion Rose Tyler in 2006 bij de serie van de BBC. Veel van het succes van de serie wordt haar toegeschreven; haar personage paste goed bij de serieuze Christopher Eccleston, excentrieke David Tennant en flamboyante John Barrowman.

Einde van een tijdperk
De actrice vertrok vrij onverwacht uit de serie, al keerde ze tegen het einde van het vierde seizoen en later voor de 50ste verjaardag van de serie nog eens terug. Tijdens een interview legt ze haar vertrek uit.

Piper vertelde aan BBC Radio 4 dat ze voor een groot deel besloot te vertrekken vanwege het onverwachte succes van de serie. Ze had niet verwacht dat de serie zo succesvol zou worden.

"Ik hield niet van het idee om een soort rolmodel te zijn", vertelde ze. Achter de schermen worstelde ze ook met de scheiding met ex Chris Evans en haar vroegere carrière als popster.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen