search
'Doctor Who' moet Cyberwomen krijgen
Series / Nieuws

'Doctor Who' moet Cyberwomen krijgen

De tijd is hier dat de franchise eens moet veranderen, stelt ster Christopher Eccleston.

Het is tijd voor de introductie van Cyberwomen, vrouwelijke schrijvers en historische vrouwelijke personages in Doctor Who. Dat vindt acteur Christopher Eccleston, die helemaal aan het begin van de revival van de serie de Doctor speelde.

In 2017 debuteerde voor het eerst in de geschiedenis van de serie Doctor Who een vrouwelijke Doctor, gespeeld door actrice Jodie Whittaker. En hoewel onder showrunner Chris Chibnall de representatie van vrouwen en raciale minderheden beter dan ooit is in de serie, vindt Eccleston het niet voldoende.

Meer representatie
Eccleston vertelde aan de Radio Times dat, wat hem betreft, het tijd was dat Doctor Who Cyberwomen zou introduceren aan de wereld.

Hij ziet een element van feminisme en flirterigheid in de Doctor die goed zou kunnen clashen met de kwaadaardige Cyberwomen. Eccleston stelt dat de Doctor aangetrokken is tot feminisme en dat moet maken dat ruim baan gemaakt wordt voor vrouwen in de franchise, zowel voor de schermen als daarachter:

"Ik denk dat we het verder zouden moeten brengen dan alleen een vrouwelijke Doctor. Kijk er eens naar door een vrouwelijke lens. Russel T. Davies schrijft de Doctor als een Doctor, Steven Moffat een ander, Rob Shearman ook. Het is een beetje een mannenclub als je er zo naar kijkt. Daar moeten we iets aan doen."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen