'Lord of the Rings'-serie wordt gestoord duur: het totale budget is onthuld!

'Lord of the Rings'-serie wordt gestoord duur

Amazon Prime Video maakt de duurste televisieserie in de geschiedenis en zet zich daarmee duidelijk op de kaart.

Jim Pedd, 18 april 2021 om 13:12

We wisten al dat Amazon Prime Video een megabedrag zou betalen voor zijn Lord of the Rings-serie. Nu blijkt om hoe ontzettend veel geld het gaat.
De serie, die in zijn eerste seizoen twintig afleveringen krijgt, kost maar liefst 465 miljoen dollar. Dat is meer dan het gecombineerde budget van de trilogie die Peter Jackson begin deze eeuw mocht regisseren. Amazon houdt details over de serie, waaronder de releasedatum nog geheim.

Heel veel geld
Van het budget houdt de streamingdienst heel wat mensen in dienst: maar liefst 700 cast- en crewleden op de set. Bovendien zullen er honderden mensen meewerken aan de visuele effecten van de serie. En twintig afleveringen is niet niks: vermoedelijk duren die straks een uur per stuk, waarmee Amazon dus 20 uur content krijgt in ruil voor 465 miljoen dollar.

Als je dan kijkt naar het budget van de films van Jackson, dat gecombineerd 281 miljoen dollar bedroeg, valt het relatief misschien nog mee. Jackson leverde 9,3 uur aan films af, dus omgerekend zo'n 30 miljoen dollar per uur. Voor Amazon, mits de serie echt 1 uur per aflevering duurt, geldt dat er 23,25 miljoen dollar per uur uitgegeven wordt.

Dan is het budget wel weer iets beter te verklaren, al neemt dat niet weg dat het daarmee de duurste televisieserie in de geschiedenis is. Wie weet wat er de komende jaren nog mogelijk blijkt met dit soort budgetten!
Bron: Reuters

Lees meer over: Lord of the Rings, Amazon Prime Video, Amazon, JRR Tolkien

Populair nieuws