Megahit 'Bridgerton' van Netflix wordt straks door iemand anders gemaakt

Bridgerton vindt een nieuwe maker

Shonda Rhimes vertrekt na het tweede seizoen van Bridgerton als showrunner en heeft een opvolger.

Jim Pedd, 18 mei 2021 om 17:06

Vorige week was erg mooi voor fans van Netflix-serie Bridgerton. Netflix kondigde namelijk een spin-off serie aan die zou draaien om het personage Queen Charlotte.
De spin-off zou gemaakt worden door Shonda Rhimes zelf, die verbonden was aan het project als schrijfster en als uitvoerend producent. Maar ook bleek ze te vertrekken bij de serie Bridgerton, die nog minstens drie seizoenen krijgt. Een plaatsvervanger is ook gevonden.

Opvolger bij Bridgerton
Jess Brownell, die aan verschillende Shondaland-series meegewerkt heeft, heeft getekend om als showrunner van Bridgerton aan de slag te gaan. Brownell zal de komende seizoenen maken voor Bridgerton, in elk geval nummers drie en vier.

Brownell werkte ook al als uitvoerend verhaal-editor aan acht van de afleveringen van de serie Bridgerton. Affiniteit daarmee heeft ze dus duidelijk wel, en ook de ervaring om haar nieuwe plek als showrunner voor het derde en vierde seizoen te krijgen.

Bridgerton heeft acht afleveringen tot nu toe en krijgt straks een tweede seizoen op Netflix. Dat zal ook weer acht afleveringen krijgen en wordt op dit moment opgenomen. Vermoedelijk is de boel eind dit jaar al te streamen.
Bron: Collider

Lees meer over: Bridgerton, Netflix, Queen Charlotte, Shonda Rhimes, Jess Brownell

Populair nieuws