'Doctor Who'-ster was enorm bang voor de fans

'Doctor Who'-ster was enorm bang voor de fans

Actrice Jodie Whittaker was bang dat fans van Doctor Who niet tevreden zouden zijn.

Jim Pedd, 21 mei 2021 om 18:01

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De rol van Doctor Who op je nemen is niet het makkelijkste van de wereld. Actrice Jodie Whittaker had het extra zwaar, want zij was de eerste vrouw die in de huid van de befaamde alien duikt.
Tijdens een interview vertelde de actrice, die nu twee seizoenen in de rol te zien was en hem met verve en groot succes speelt, dat ze behoorlijk bang was om de nieuwe Time Lord te spelen.

Heel zenuwachtig
Toen de actrice de beelden van Peter Capaldi als de Doctor bekeek, schoot ze behoorlijk in de stress. Capaldi speelde een totaal andere Doctor, waarmee de vraag was of haar personage wel zou bevallen.

"Ik was echt bang dat ik het fout deed. En we hadden toen pas pas zes weken aan opnames achter de rug en nog zeven maanden te gaan", zei de actrice. "Ik ging naar mijn werk en zei echt zoiets van: 'jullie hadden mij moeten vertellen dat ik het helemaal mis doe!'"

Maar showrunner Chris Chibnall hielp haar en vond haar werk juist geweldig. "Hij was heel duidelijk dat hij wilde dat ik een heel fris en nieuw perspectief met mij mee zou nemen. En dus niet alles vanaf het begin terug zou kijken. Zijn visie was dat ik juist een nieuwe energie mee zou kunnen nemen."
Lees meer over: Doctor Who, BBC, Jodie Whittaker

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws