search

Ons nieuws van vrijdag 21 mei 2021

Disney+ onthult de eerste beelden van nieuwe serie: 'The Mysterious Benedict Society'
Series / Trailer

Disney+ onthult de eerste beelden van nieuwe serie: 'The Mysterious Benedict Society'

De serie The Mysterious Benedict Society komt er snel aan op Disney+.

Tony Hale maakt zijn debuut als de excentrieke Mr. Benedict in de trailer van The Mysterious Benedict Society van Disney+.

De serie van Disney+ is gebaseerd op de boeken van Trenton Lee Stewart. Centraal staan vier weeskinderen die gerekruteerd worden door Mr. Benedict, om de wereld te redden van een grote crisis die The Emergency heet.

[b]The Mysterious Benedict Society
De kids, Reynie, Sticky, Kate en Constance, moeten infiltreren in de mysterieuze LIVE Institute. Daar hopen ze de waarheid achter de organisatie te achterhalen en ook achter schoolhoofd Dr. Curtain. Die lijkt achter de wereldwijde paniek te zitten. Aan de kinderen van The Mysterious Benedict Society dus de taak om een plan te bedenken en hem tegen te houden.

Dat ziet er als volgt uit:



De serie gaat op 25 juni van start op Disney+ en was oorspronkelijk in de maak voor Hulu. Eind 2020 werd besloten om de serie een ander thuis te geven en werd besloten hem te lanceren op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van fantasyseries? Check dan deze vijf tips op Netflix
Series / Featured

Fan van fantasyseries? Check dan deze vijf tips op Netflix

We zetten vandaag vijf toffe fantasyseries die je nu kan streamen op Netflix op een rij.

Vandaag duiken we in fantasyseries. Er zijn er natuurlijk heel veel te zien op Netflix. In dit artikel zetten we er vijf op een rij die je zeker wil zien en nu op Netflix kan streamen.

The Shannara Chronicles: Na de vernietiging van de beschaving worden drie jonge helden de laatste hoop van de aarde als een groot demonenleger de planeet bedreigt.

Cursed: Gewapend met mysterieuze krachten en een legendarisch zwaard begint de jonge rebel Nimue samen met de charmante huurling Arthur aan een missie om haar volk te redden.

The Letter for the King: Een jonge schildknaap krijgt te maken met oude profetieën, magische krachten en wispelturige metgezellen op een epische queeste om zijn koninkrijk te redden.

The Order: Om de dood van zijn moeder te wreken, sluit een student zich aan bij een geheime orde. Hij belandt in een oorlog tussen weerwolven en beoefenaars van duistere magie.

The Witcher: Geralt van Rivia, een gemuteerde monsterjager die je kunt inhuren, is op weg naar zijn bestemming in een onstuimige wereld waarin mensen vaak slechter zijn dan de monsters waar hij op jaagt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who'-ster was enorm bang voor de fans
Series / Nieuws

'Doctor Who'-ster was enorm bang voor de fans

Actrice Jodie Whittaker was bang dat fans van Doctor Who niet tevreden zouden zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De rol van Doctor Who op je nemen is niet het makkelijkste van de wereld. Actrice Jodie Whittaker had het extra zwaar, want zij was de eerste vrouw die in de huid van de befaamde alien duikt.

Tijdens een interview vertelde de actrice, die nu twee seizoenen in de rol te zien was en hem met verve en groot succes speelt, dat ze behoorlijk bang was om de nieuwe Time Lord te spelen.

Heel zenuwachtig
Toen de actrice de beelden van Peter Capaldi als de Doctor bekeek, schoot ze behoorlijk in de stress. Capaldi speelde een totaal andere Doctor, waarmee de vraag was of haar personage wel zou bevallen.

"Ik was echt bang dat ik het fout deed. En we hadden toen pas pas zes weken aan opnames achter de rug en nog zeven maanden te gaan", zei de actrice. "Ik ging naar mijn werk en zei echt zoiets van: 'jullie hadden mij moeten vertellen dat ik het helemaal mis doe!'"

Maar showrunner Chris Chibnall hielp haar en vond haar werk juist geweldig. "Hij was heel duidelijk dat hij wilde dat ik een heel fris en nieuw perspectief met mij mee zou nemen. En dus niet alles vanaf het begin terug zou kijken. Zijn visie was dat ik juist een nieuwe energie mee zou kunnen nemen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit moet je zien: Intrigerende en bizarre trailer Netflix-serie 'Katla' dat op 'Dark' lijkt
Series / Trailer

Dit moet je zien: Intrigerende en bizarre trailer Netflix-serie 'Katla' dat op 'Dark' lijkt

Katla is een IJslandse serie en deze ziet er behoorlijk gaaf uit. Binnenkort op Netflix.

Na het grote succes van Dark, komt Netflix met een soortgelijke sci-fi/mysterie serie van Europese bodem. In dit geval gaat het om de serie Katla, die uit IJsland komt.

De serie belooft behoorlijk apart en interessant te worden. De serie speelt zich een jaar na een gewelddadige uitbarsting van de vulkaan Katla af, waarna heel wat mysterieuze zaken gebeuren.

Katla-serie
De synopsis van Katla luidt als volgt:

Een jaar na de gewelddadige uitbarsting van subglaciale vulkaan Katla, is de rust en vrede in het kleine stadje Vik ruw op z'n kop komen te staan. Terwijl mensen het gebied beginnen te verlaten, komen mysterieuze elementen die al sinds de prehistorie in het ijs zitten, boven te komen. Dat zorgt voor gevolgen die niemand had kunnen verwachten.



De hoofdrollen in de serie zijn voor Guðrún ír Eyfjörð, íris Tanja Flygenring en Ingvar Sigurdsson. Het eerste seizoen telt acht afleveringen en si vanaf 17 juni te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' brengt oude bekende terug!
Series / Nieuws

'The Mandalorian' brengt oude bekende terug!

Star Wars zou niemand minder dan het personage van Timothy Olyphant terugbrengen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Acteur Timothy Olyphant maakte zijn debuut in Star Wars-serie The Mandalorian. Hij was in het tweede seizoen van de serie te zien en speelde daarin de rol van Cobb Vanth.

Al snel na het einde van het tweede seizoen van The Mandalorian, riepen fans op om een soloserie voor het personage. En hoewel de acteur een charismatische Marshal op Tatooine speelde, lijkt dat er niet in te zitten.

Geen grote rol?
In eerste instantie werd beweerd dat de rol van Olyphant in het tweede seizoen van The Mandalorian iets eenmaligs was. Hij ziet nog eens te zien zijn, maar nu fans zo positief blijven over zijn verschijning en blijven oproepen tot een nieuwe verschijning, zou het zo zijn dat Disney overstag is.

Het gerucht gaat dat de 52-jarige acteur nog eens te zien zal zijn in een nieuw seizoen van de serie. Hij was te gast bij een Amerikaanse talkshow en droeg daar hetzelfde kapsel en dezelfde baard die hij had in The Mandalorian.

Zo bezien zou het zomaar eens mogelijk kunnen zijn dat de acteur nog eens te zien is in de serie. Hopelijk botst dat dan niet met zijn mogelijke opnameschema's en agenda.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix beleefde een topweek: 14 nieuwe series
Series / Streaming-diensten

Netflix beleefde een topweek: 14 nieuwe series

Het was een zeer goede week op Netflix, met heel veel nieuwe series.

Netflix voegde een hele rits nieuwe series toe de afgelopen zeven dagen. We duiken er meteen in, want het zijn er nogal wat.

The Netflix Afterparty (9 afleveringen): David Spade, Fortune Feimster en London Hughes verwelkomen gasten van de nieuwste en grootste Netflix-titels voor leuke gesprekken, sketches en meer.

Luis Miguel - The Series (S02E06): Micky is in de rouw en nodigt zijn ruziemakende songschrijvers uit om naar Acapulco te komen. Patricio gaat berekend te werk. In 2006 vertrekt Susane naar Peru.

Legends of Tomorrow (S06E03): Zari en John treden op in een populaire zangwedstrijd op tv om een muzikale confrontatie af te dwingen met een buitenaardse indringer die de aarde wil veroveren.

The Flash (S07E10): Iris wil de waarheid weten over de drijfveren van Psych. Barry biedt aan om Alexa te trainen en hoopt zo een dreiging af te wenden. Cisco wil een zet doen.

Quien Mato A Sara seizoen 1: ílex is vastbesloten om wraak te nemen en te bewijzen dat hij erin is geluisd voor de moord op zijn zus. Hij wil meer aan het licht brengen dan alleen de echte dader.

Special seizoen 2: Een jonge homo met een hersenverlamming heeft genoeg van zijn geïsoleerde bestaan en besluit eindelijk zelf de regie over zijn leven in handen te nemen.

Sardar Ka Grandson seizoen 1: De missie van een kleinzoon die toegewijd is om zijn zieke oma met haar ouderlijke huis te herenigen, verandert in een complexe, komische en grensoverschrijdende kwestie.

Alma Matters (1 seizoen): Alumni van India's elitaire academische instituten delen de harde realiteit, aangename verrassingen en leerzame momenten die ze tijdens hun studie beleefden.

Kuroko's Basketball (2 seizoenen): Vijf jonge basketbalsterren gaan naar verschillende middelbare scholen, en nu zoekt Tetsuya Kuroko met Seirin High de weg naar de roem.

The Real Housewives of New York City seizoen 1: Vijf huisvrouwen in Manhattan zijn er zelf vrij zeker van dat ze de elite van de samenleving vertegenwoordigen, en dat andere mensen dit weten.

Booba: The Food Show (1 seizoen): De nieuwsgierige Booba is nu een kok! Met zijn vrienden Loola en Spike maakt hij lekkere gerechten met leuke ontwerpen. Ze gebruiken fruit, groenten en andere etenswaren.

Bakugan: Armored Alliance (1 seizoen): In hun strijd om de mensheid en de Bakugan te beschermen, nemen Dan Kouzo en zijn team heldhaftige strijders het op tegen tegenstanders en krachtige boosaardige machten.

Jurassic World: Camp Cretaceous seizoen 3: Zes tieners zijn uitgenodigd in een hypermodern avonturenkamp op Isla Nublar. Als de dino's uitbreken, moeten de kampeerders samenwerken om te overleven.

El Vecino seizoen 2: Het leven van de egocentrische Javier staat op zijn kop als hij plotseling een superheld wordt en zijn recente ex de opdracht krijgt om zijn identiteit te ontdekken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Arnold Schwarzenegger zat bijna in 'Love, Death & Robots' seizoen 2
Series / Nieuws

Arnold Schwarzenegger zat bijna in 'Love, Death & Robots' seizoen 2

Arnold had bijna opnieuw een van zijn meest iconische rollen gespeeld.

Het tweede seizoen van Love, Death & Robots werd vorige week beschikbaar gesteld door Netflix en lijkt opnieuw een grote hit te zijn voor de streamingdienst.

In de nieuwe reeks wordt zowat elk denkbaar genre aangestipt, waarvan sci-fi, horror en fantasy het meest naar voren komen.

Een potentiele fantasy-aflevering hebben we helaas moeten missen. Bedenker Tim Miller (regisseur van Deadpool en Terminator: Dark Fate) onthulde namelijk dat hij een van de korte films namelijk had willen wijden aan Conan the Barbarian, én dat niemand minder dan Arnold Schwarzenegger hem van zijn stem zou voorzien.

Blokkade op de weg
Miller en Schwarzenegger zouden de korte animatie uitvoerig hebben besproken, maar ze konden helaas niet de rechten krijgen om een bijdrage te leveren aan Love, Death & Robots. Miller zei er tijdens een live event op Reddit het volgende over:

"We wilden er een over Conan maken, maar we kregen er geen toestemming voor. Het zou gebaseerd zijn geweest op Red Nails, met een rol voor Valeria, de piratenkoningin. Het was gewoon klote dat het niet doorging. Er zaten gewoon dinosaurussen in. Maar we kregen helaas geen toestemming."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stargirl' wordt "oprecht eng" in zijn tweede seizoen
Series / Nieuws

'Stargirl' wordt "oprecht eng" in zijn tweede seizoen

De serie Stargirl neemt een iets andere wending dan we misschien verwacht hadden.

DC-serie Stargirl keert op 10 augustus terug voor een tweede seizoen. Als het eenmaal zover is, kunnen we verwachten dat het nog geen prettige zaak wordt voor de Justice Society of America.

In het tweede seizoen staat de groep een behoorlijk duistere bedreiging te wachten. Dat zegt Joy Osmanski, die Paula Brooks/Tigress speelt, een van de leden van de Injustice Society. De actrice vertelde dat ze haar kinderen het nieuwe seizoen niet zal laten zien, zo duister wordt het.

Heel duister
"Het tweede seizoen wordt een stuk duisterder, wat heel leuk is. Je zou bij dit soort serie bijna niet verwachten dat zo'n kans zich voordoet. Ik kan je zeggen dat de duistere krachten die aan het werk zijn, oprecht eng zijn, mijn kinderen mogen dat tweede seizoen ook niet kijken," zei Osmanski.

Kijkers kregen al een eerste voorproefje voor wat het worden gaat, aan het einde van het eerste seizoen. En het nieuwe seizoen belooft daar dus op voort te borduren.

Showrunner Geoff Johns vertelde daar al over dat de Black Diamond een grote rol krijgt hierin. "Het ding is, het is een oeroud wezen, een entiteit, die zich voedt met de zonden en de rouw die mensen voelen. Al dat duister zit daar al een lange, lange tijd in gevangen en voedt zich met die interne duisternis van de mensheid."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Peacemaker' draait om een f*cked up superheld
Series / Nieuws

'Peacemaker' draait om een f*cked up superheld

John Cena vertelt behoorlijk openhartig over zijn compleet doorgedraaide personage in Peacemaker.

John Cena noemt zijn personage, Peacemaker, een 'f*cked up' superheld. Dat vertelde hij om alvast wat sfeer te schetsen voor de televisieserie waarin hij straks de hoofdrol krijgt.

De WWE Superstar vertelde: "Hij houdt van de vrede, zoveel dat hij bereid is om over lijken te gaan daarvoor. Die ene zin, nou ja, hij is zo f*cked up." De logica van het DC-personage is vooral dat je om de vrede te bereiken en bewerkstelligen alles mag doen wat je wil.

Heel duister
Peacemaker lijkt dan ook vooral een duister personage te worden. Hij gaat keihard over lijken en dat zien we straks ook terug in de film The Suicide Squad waarin hij een van de voornaamste personages speelt."[/i]

Gunn onthulde recent al dat Peacemaker voor hem "staat voor een boel dingen in de maatschappij die politiek spelen en hoe mensen echt kijken naar Amerika en de wereld. Dus om verhalen te vertellen die meer sociaal consciëntieus zijn. Hij leent zich daar echt voor."

Extra mooi is dat John Cena zijn Peacemaker al eens 's werelds grootste douchebag noemde. De serie zou in de loop van januari 2022 te zien moeten zijn, voornamelijk op streamingdienst HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vampire Academy' van de makers van 'The Vampire Diaries' krijgt een eerste seizoen
Series / Nieuws

'Vampire Academy' van de makers van 'The Vampire Diaries' krijgt een eerste seizoen

Peacock, de nieuwe streamingdienst, heeft groot vertrouwen in de Vampire Academy-serie.

Julie Plec, de maker van een van de meest populaire vampierenseries in de recente geschiedenis, verhuist naar Peacock. Nadat ze The Vampire Diaries hielp maken voor The CW, heeft ze nu een deal getekend bij Universal Television. Daar helpt ze Vampire Academy te verfilmen.

De serie wordt gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Richelle Mead en krijgt meteen een eerste seizoen op Peacock. Dat gaat ze maken in samenwerking met Marguerite MacIntyre. Bovendien zijn de twee uitvoerend producent en leveren ze ons een eerste seizoen dat uit tien afleveringen bestaat.

Vampire Academy
"Toen ik mijn nieuwe deal met Universal Television sloot, vroegen ze mij welk project ik nou altijd al had willen maken. Toen zei ik direct: Vampire Academy", vertelde Plec bij de aankondiging van de deal en de serie.

Vampire Academy volgt een stel jonge vrouwen die op het punt staan om hun opleiding af te ronden. Ze mogen daarna de koninklijke vampiersamenleving betreden. De boeken werden in 2014 al eens verfilmd en komen nu dus naar het kleine scherm.

"Julie Plec heeft een van de grootste fanfavoriete univera opgebouwd met The Vampire Diaries en spin-off series The Originals en Legacies en we kijken er daarom enorm naar uit dit gepassioneerde publiek een gloednieuw verhaal te vertellen op Peacock", aldus Lisa Katz, baas van series voor NBCUniversal Television and Streaming.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'CSI: Vegas' onthult zijn eerste beelden
Series / Trailer

'CSI: Vegas' onthult zijn eerste beelden

De CSI: Vegas-serie krijgt vandaag eindelijk zijn eerste trailer. Kom maar op!

CBS brengt in de herfst de serie CSI: Vegas uit. Daarin keert William Peterson terug als Gil Grissom, en hij wordt vergezeld door vroegere collega's als Jorja Fox en Wallace Langham. De serie krijgt ook meteen een volledig eerste seizoen.

Mooi is dat CBS nu al een eerste trailer voor de serie vrij heeft gegeven. En hoewel die niet al te veel verschillende beelden laat zien van de serie, krijgen we wel al diverse interviews met cast en crew te zien. Ook zien we wat shots van de nieuwe serie en legt men uit hoe de nieuwe serie verbonden is aan het origineel.

De eerste trailer
De serie CSI: Vegas brengt Paula Newsome, Matt Lauria, Mel Rodriguez en Mandeep Dhillon nieuw naar de serie. Deze heeft als showrunner Jason Tracey en wordt wederom gemaakt door CBS Studios en Jerry Bruckheimer TV.

"Ik vind het heel opwindend om de CSI-franchise terug te brengen naar al onze fans die al deze jaren zo loyaal geweest zijn", aldus Bruckheimer. "En om terug te zijn in Las Vegas, waar het 20 jaar geleden allemaal begonnen is. Het is daardoor de ste specialer. We hebben ervan genoten om aan dit project samen te werken met CBS en kijken ernaar uit om Billy, Jorja en Wallace weer te verwelkomen, evenals een groep getalenteerde nieuwe acteurs."



De serie CSI: Vegas is in de loop van de herfst te zien op CBS. In Nederland is nog niet bekend welke zender de serie gaat uitzenden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars: The Bad Batch'-einde laat je gegarandeerd huilen
Series / Nieuws

'Star Wars: The Bad Batch'-einde laat je gegarandeerd huilen

Zo verdrietig wordt het einde van Star Wars: The Bad Batch op Disney+ klaarblijkelijk.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Componist Kevin Kiner heeft de muziek af voor de serie Star Wars: The Bad Batch. Hij laat weten dat de muziek van de finale zo mooi is, dat hij ervan moest huilen. Dat belooft wat voor de finale van de animatieserie.

De serie Star Wars: The Bad Batch ging op 4 mei van start op Disney+. De serie draait om een groep klonen die speciaal verbeterd zijn voor gevaarlijke missies. Zij zijn elk onafhankelijker en unieker dan de andere klonen en hebben elk een heel eigen (uniek) talent. In de huidige verhaallijn zien we dat de klonen ook moeten zorgen voor Omega, een kind dat ze van Kamino gered hebben.

Aan het huilen
Kiner liet op Twitter weten dat hij moest huilen van de muziek van de finale. "Is het normaal dat je moet huilen van een cue?"




De tweet laat natuurlijk in het midden hoe het eraan toe zal gaan in de finale. Wellicht dat Kiner de muziek simpelweg erg emotioneel vindt, maar het kan ook zijn dat hij om een andere reden moest huilen. Het einde is in elk geval niet gespoiled.

De serie The Bad Batch zet elke vrijdag een nieuwe aflevering op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De zes 'Friends' waren niet heel vaak bij elkaar de afgelopen jaren
Series / Nieuws

De zes 'Friends' waren niet heel vaak bij elkaar de afgelopen jaren

De zes 'Friends' waren niet heel vaak bij elkaar de afgelopen jaren na het einde van de serie.

De cast van Friends speelde tussen 1994 en 2004 de hoofdrollen in een serie, maar desondanks zijn ze sinds het einde daarvan slechts twee keer allen in dezelfde ruimte geweest.

Friends krijgt later deze maand een speciale aflevering die de geschiedenis van de serie moet vieren. Centraal stonden zes vrienden die in New York City leven, gespeeld door Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer.

Maar twee keer samen
De serie blijft uiterst populair bij de kijker en scoorde op Netflix goed toen men hem toe kon voegen aan het aanbod. Daarom ook dat HBO Max de cast samenbracht voor een special, die op 27 mei te zien is.

Tijdens een interview met People vertelde Schwimmer dat de zes castleden niet vaak samen in een ruimte waren. "We zijn geloof ik negen jaar geleden voor het laatst gezamenlijk in dezelfde ruimte geweest. Tot gisteren was dat de laatste keer. Dus in de 17 jaar sinds de serie afgerond is, hebben we elkaar niet heel vaak gezien. Ik geloof dat de meiden dat vaker doen, maar met z'n allen is echt lang geleden."

Hoewel de cast elkaar dus niet vaak ziet, zeggen ze wel allemaal een goede band met elkaar te hebben en dat ze elkaar wel vaker spreken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'X-Men'-serie rond Sunfire is al helemaal uitgedacht
Series / Nieuws

'X-Men'-serie rond Sunfire is al helemaal uitgedacht

Acteur Simu Liu heeft nu al een heel uitgebreid plan voor de serie die nog niet eens besteld is.

Acteur Simu Liu heeft een meerdere seizoenen tellend plan geschreven voor een televisieserie die moet draaien om het X-Men personage Sunfire.

Dit jaar voegt de acteur zich als kung fu meester Shang-Chi bij het Marvel Cinematic Universe. De acteur sprak met Men's Health en vertelde dat hij het ontzettend belangrijk vindt dat er meer representatie in de filmwereld is.

Sunfire-serie
Daarom ontwikkelde hij naar eigen zeggen een "meerdere seizoenen tellende bijbel" over het personage. Die zou Marvel Studios wat hem betreft kunnen gebruiken om zo'n serie te maken. Hij ziet zichzelf wel als potentieel schrijver, producent en regisseur, maar misschien zelfs acteur.

In de Marvel Comics werd Sunfire bedacht door Roy Thomas en Don Heck. Hij debuteerde in X-Men #64 in 1970 en is een Japanse mutant die eigenlijk Shiro Yoshisa heet.

Sunfire heeft het vermogen om extreem verhit plasma te genereren en te vliegen. Hij was maar kort lid van de X-Men maar onderhield wel banden met het team en was ook te zien in diverse animatieseries in de franchise.

Mocht Marvel besluiten om zo'n serie te maken, dan lijkt de kans klein dat Liu daarin te zien zal zijn. Hij is nu immers al Shang-Chi in het MCU.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.