Waarom stopte het immens populaire 'Modern Family'?

Waarom stopte het immens populaire 'Modern Family'

Werd Modern Family na het elfde seizoen gecancelled, of waarom stopte de serie?

Jim Pedd, 23 mei 2021 om 12:21

Na een decennium aan succes, kwam de iconische sitcom Modern Family tot een einde met zijn elfde seizoen. Daarin vonden er heel wat veranderingen plaats.
Modern Family was een ontzettend populaire serie van ABC. Centraal stonden Jay Pritchett en zijn vrouw Gloria en zoon Manny. En dan waren er nog de twee sub-families van Jay's kinderen: Claire en Mitch. Naarmate de serie doorging, groeide de cast heel erg.

Het einde
Hoewel Modern Family niet zo scherp was als aan het begin, is het zeker niet zo dat de serie te lang bleef. Toen Modern Family tot een einde kwam, waren de kijkcijfers zelfs nog goed genoeg voor ABC om hem op primetime te houden.

Bedenkers Christopher Lloyd en Steven Levitan hebben zelf nooit een duidelijke reden gegeven over het einde van de serie. Toen de show een tiende seizoen kreeg, maakten de twee al duidelijk dat 't waarschijnlijk het laatste seizoen zou worden. Dat was nadat het negende seizoen behoorlijk bekritiseerd werd.

In het tiende seizoen bouwden de makers dan ook heel wat verschillende verhaallijnen op, die allemaal duidelijk lieten zien dat men ook echt richting het einde ging. Maar na zeer positieve recensies, besloten de makers toch een elfde seizoen te maken.

Vervolgens kondigde ABC zelf aan dat dit het laatste seizoen zou worden, waarin de makers de verhalen echt goed konden afronden.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Modern Family, ABC, Einde, Seizoen 11

Informatie over de serie: Modern Family

Populair nieuws