'Star Trek: Voyager' wilde dit personage doden

'Star Trek: Voyager' wilde dit personage doden

De finale van Star Trek: Voyager was bijna heel anders afgelopen met het noodlot.

Jim Pedd, 25 mei 2021 12:44

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Star Trek: Voyager wordt deze week twintig jaar oud. De serie eindigde met een tweedelige finale, een van de meest teleurstellende finales in de franchise.
Tijdens interviews in het kader van de verjaardag van de serie, vertelde showrunner Brannon Braga dat het even de bedoeling was om afscheid te nemen van een van de personages in de finale.

Einde Star Trek: Voyager
De tweedelige finale, Endgame getiteld, draait om een Admiral Janeway uit de toekomst, die terug reist naar het verleden om ervoor te zorgen dat haar crew na zeven lange jaren in het Delta Quadrant, terug kan keren naar Aarde. De serie eindigde vrij abrupt, met slechts drie minuten in de buurt van de Aarde, terwijl de crew zo lang werkte naar dat punt.

"We worstelden er echt mee," herinnert schrijver Ken Biller zich nog over het einde. "Is het einde van de serie dat ze gewoon thuis komen? Dat voelt als een anticlimax. Willen we dat iemand dood gaat?"

"Ik vond dat Seven of Nine dood had moeten gaan," vult Braga aan. "Ik vond dat er echt een offer gemaakt moest worden door de crew om thuis te keren. Seven of Nine was een personage dat ik bedacht had als iemand die tragisch om het leven zou komen. Daar had ik echt naartoe opgebouwd."

Maar Rick Berman, een van de producenten, wees het idee van Braga af, waarmee uiteindelijk alleen de oude Janeway om het leven kwam.
Bron: THR

Lees meer over: Star Trek Voyager, Einde, Paramount, Endgame, Janeway, Ken Biller, Brannon Braga, Rick Berman

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws