'Star Trek: Voyager' doodde bijna dit hoofdpersonage in seizoen 4

Acteur Garrett Wang werd bijna geschrapt uit Star Trek: Voyager. Maar waarom niet?

Jim Pedd, 10-05-2021 19:22

Star Trek: Voyager doodde bijna het personage Harry Kim in het vierde seizoen. Dat acteur Garrett Wang ineens heel populair werd, maakte dat hij zijn plek in de serie kon behouden.
In Star Trek: Voyager volgen we Captain Kathryn Janeway en de crew van de USS Voyager in hun tijd in het Delta Quadrant. Een van de voornaamste castleden is Garrett Wang, die het personage Harry Kim speelde. Hij was het eerste Aziatische hoofdpersonage sinds Sulu. Maar Kim kreeg vaak weinig te doen en ging zelfs vaak dood, raakte gewond of had niets te doen.

Bijna dood
De kijkcijfers van Star Trek: Voyager liepen behoorlijk terug tijdens het derde seizoen van de serie en de producenten moesten iets doen om de serie te doen herstellen. Dat gebeurde met de hoofdrol voor het nieuwe personage Seven of Nine in het vierde seizoen.

Zij kwam aan boord om de serie meer sex appeal te geven. Vanwege het budget moest er een van de hoofdpersonen verdwijnen. Eerst werd gedacht dat Harry Kim moest verdwijnen. Hoe Voyager omgegaan zou zijn met het vertrek van Harry is niet bekend, maar Voyager nam al bijna afscheid van hem in de finale van het derde seizoen, toen hij een dodelijk virus opliep door Species 8472.

Tussen het derde en vierde seizoen in werd Wang door People Magazine benoemd tot een van de 50 mooiste mensen van de wereld. Dat maakte hem weer een stuk populairder, waarmee de producenten ervoor kozen om afscheid te nemen van Kes.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Star Trek Voyager, Harry Kim, Garrett Wang, Star Trek

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Yellowjackets'-schrijvers gauw weer aan de slag

'Yellowjackets'-schrijvers gauw weer aan de slag

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie