Dit is het einde van 'Black Lightning'

Dit is het einde van 'Black Lightning'

The CW heeft de serie vier seizoenen gegeven, de finale was deze week te zien.

Jim Pedd, 25 mei 2021 om 11:41

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Black Lightning is na vier seizoenen voorbij. De serie debuteerde afgelopen maandag zijn finale op The CW.
Daarin zien we nog eenmaal hoe Jefferson Pierce, a.k.a. Black Lightning (gespeeld door Cress Williams), zijn familie en zijn vrienden het opnemen tegen de gevaarlijke en corrupte Tobias Whale. Maar interessant is dat de serie keihard eindigt.

Groot eindgevecht
Er vielen verrassend weinig slachtoffers in de finale van Black Lightning. De aflevering opende met een bijna niet te verwerken verlies: het leek er namelijk op dat Jefferson gedood was door Tobias. Hij had hem levend begraven in een kist, zonder mogelijkheden om te ontsnappen.

Toen Jefferson bijna zonder lucht zat, flitste hij naar zijn overleden vader die hem een peptalk gaf. Hij moest alles inzetten om Tobias te verslaan. Terwijl dat gebeurde, wisten Gambi, Anissa en Grace de zender waarmee Tobias de metamens-krachten van Jefferson onderdrukte te verwoesten. Daardoor kon Jefferson uit zijn graf ontsnappen.

De twee mannen namen het nog eenmaal tegen elkaar op, in een episch vuistgevecht. Uiteindelijk vliegt Tobias uit een raam en eindigt hij gespietst op straat. Black Lightning loopt naar hem toe, waarop Tobias zijn wapens trekt en begint te schieten. Daarop doodt Black Lightning Tobias en is het gedaan.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Arrowverse, The CW, Black Lightning, Salim Akil, Jefferson Pierce, Cress Williams

Populair nieuws