'The Handmaid’s Tale' heeft een opmerkelijk plotgat

The Handmaid’s Tale heeft een opmerkelijk plotgat

June ontsnapte aan Gilead in The Handmaid’s Tale, maar werd bijzonder genoeg niet herkend door politieagenten.

Jim Pedd, 25 mei 2021 om 13:04

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

In The Handmaid’s Tale is June zo'n beetje de grootste vijand van de staat Gilead. Je zou dus denken dat zij niet zomaar over straat kan. Toch werd ze niet herkend door de politie van de staat.
June wist succesvol 86 kinderen vanuit Gilead op een vliegtuig naar Toronto te smokkelen. Ze wordt sindsdien gezien als een terrorist, iemand die public enemy #1 is. Maar toch wordt ze niet herkend.

June helpen ontsnappen
In aflevering 5 van het nieuwe seizoen besluiten de commandanten van Gilead het oorlogsgebied aan de grens te bombarderen. Een lid van een NGO, Moira, ziet na de explosie June ergens en besluit haar mee te smokkelen aan boord. Voordat ze kunnen gaan, komen wat politieagenten van Gilead controleren wie aan boord zijn en daar zien we ook June.

Zij krijgt snel een neppe ID-kaart en wordt niet herkend door de politie. Hoe zou ze zo gemakkelijk kunnen ontsnappen?

Een verklaring lijkt te liggen in de slappe organisatie van de politiemacht van Gilead. De informatie die naar de Guardians gestuurd wordt in het gebied waar June ontsnapt is spaarzaam. Heel veel weten de agenten van Gilead dus niet.

Daar komt nog eens bij dat foto's die van June bestaan, vermoedelijk alleen maar van haar in de rode jurk van een Handmaid zijn. Dat kostuum bevat ook een soort hoofddeksel waardoor je iemands haar en gezicht bijna niet kan onderscheiden. In het geval van June is deze combinatie mogelijk de oplossing voor dit plotgat.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Handmaids Tale, Hulu, June, Plotgat

Populair nieuws