'Doctor Who'-makers waren hier echt bang voor

De makers van Doctor Who waren bang voor boze reacties op de geheime Doctor.

Jim Pedd, 25-05-2021 17:27

De Doctor Who-regisseur die de wereld een geheime nieuwe Doctor mocht laten zien, geeft toe dat het een ervaring was die behoorlijk zwaar op haar woog.
Nida Manzoor regisseerde de aflevering getiteld Fugitive of the Judoon. Daarin ontmoeten we Ruth, gespeeld door Jo Martin. Gaandeweg kwamen we erachter dat Ruth helemaal niet bestaat en slechts een manier voor de Doctor was om haar identiteit te verhullen.

Geheime Doctor
De Doctor, gespeeld door Martin, bleek op dit punt in haar leven op de vlucht te zijn voor de Judoon. Jo Martin was hiermee de eerste zwarte Doctor en haar werk opende de mogelijkheid om de oorsprong van de Doctor te veranderen.

"Het was zo opwindend om haar te mogen casten en ook om acteurs met zo'n bereik als Jo en Jodie te mogen regisseren," vertelde Manzoor tijdens een interview met Digital Spy.

"Het voelde de hele tijd als een droom, echt een ervaring waarvoor ik mij continu in mijn arm moest knijpen. Het was eerlijk gezegd een geweldige ervaring en ook het grootste dat ik tot dan toe had kunnen en mogen maken. Maar ik voelde mij ook nerveus, want ik stapte echt in een grote machine. Ze hebben een crew die er voortdurend aan meewerkt, maar die was geweldig en wist mij echt te verwelkomen."
Bron: ComicBook

Lees meer over: Doctor Who, Jo Martin, Doctor, BBC, Nida Manzoor

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix komt deze week met 18 nieuwe series

Netflix komt deze week met 18 nieuwe series

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix