search
'Mortal Kombat'-acteur speelt hoofdrol in epische samurai-serie 'Shogun'
Series / Nieuws

'Mortal Kombat'-acteur speelt hoofdrol in epische samurai-serie 'Shogun'

Een grootschalige samurai-serie in het feodale Japan komt binnenkort naar je tv-scherm.

Hiroyuki Sanada (Mortal Kombat, Army of the Dead) en Cosmo Jarvis (Raised by Wolves) zullen de hoofdrol spelen in de nieuwe FX-serie Shogun, zo bevestigde Variety.

Shogun is gebaseerd op het gelijknamige boek van James Clavell en speelt zich af in het feodale Japan. We zien hoe twee ambitieuze mannen van verschillende afkomst én een vrouwelijke samurai strijd met elkaar voeren.

Het gaat om John Blackthorne (Jarvis), een ruwe Engelse matroos die na schipbreuk aanspoelt in Japan, Lord Toranaga (Sanada), een machtige daimyo en Lady Mariko, een vrouw met onschatbare vaardigheden, maar ook een duistere kant. De rol van Lady Mariko moet nog gecast worden.

Beroemd verhaal
Het oorspronkelijke boek werd uitgegeven in 1975 en werd met 30 miljoen verkochte exemplaren een wereldwijde bestseller. Eerder werd het boek al verfilmd door NBC als een miniserie met dezelfde titel. De hoofdrollen werden toen gespeeld door Richard Chamberlain, Toshiro Mifune en Yoko Shimada.

FX bestelde de serie al in 2018, maar nu zit er dus pas echt vooruitgang in. Justin Marks en Rachel Kondo schrijven het script. Marks zal daarnaast produceren samen met Michaela Clavell, dochter van auteur James.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen