Speciale 'Lucifer'-aflevering moest dit schrappen

Speciale 'Lucifer'-aflevering moest dit schrappen

De musicalaflevering van het vijfde seizoen van Lucifer mocht een zeker nummer niet gebruiken.

Jim Pedd, 31 mei 2021 07:14

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De musicalaflevering van Lucifer mist een nummer. De aflevering, die de titel Bloody Celestial Karaoke Jam heeft, zit in de tweede helft van het vijfde seizoen en beleefde afgelopen vrijdag zijn debuut.
De aflevering zit vol gave en toffe nummers, maar er was één nummer dat de crew had willen gebruiken, maar dat niet mocht. Bedenkers en showrunners Joe Henderson en Ildy Modrovich vertelden tegenover The Wrap dat ze het nummer Father and Son van Cat Stevens niet mochten gebruiken.

Father and Son in Lucifer
Het idee was dat tegen het einde van de aflevering, Lucifer (Tom Ellis) en God (Dennis Haysbert) het nummer samen zouden zingen. Uiteindelijk bedacht Tom Ellis een vervanger: I Dreamed a Dream van Les Misérables.

"Eerst wilden we 'Father and Son' van Cat Stevens gebruiken. Je weet dat ik hem en zijn team enorm respecteer, omdat ik denk dat heel veel mensen zich zo voelen over hun muziek. Maar het is een nummer dat voor heel veel mensen iets verschillends betekent en dat kan je niet reduceren tot een enkel beeld of een enkele ervaring. Ik geloof dat hij zich zo voelde. 'Kijk, dit is een nummer dat zoveel mensen aanspreekt. Ik wil het liever zo houden dat iedereen ervan kan blijven houden'," zegt Modrovich.

Dankzij Tom Ellis kwam men uiteindelijk bij I Dreamed a Dream, wat volgens de twee showrunners helemaal perfect bleek te zijn.
Bron: The Wrap

Lees meer over: Lucifer, Netflix, Musical, Father and Son, Cat Stevens, Tom Ellis, Dennis Haysbert, Joe Henderson, Ildy Modrovich

Informatie over de serie: Lucifer

Populair nieuws