search
'Lucifer'-makers over deze controversiële keuze
Series / Nieuws

'Lucifer'-makers over deze controversiële keuze

De makers van Lucifer leggen een pijnlijke keuze voor het vijfde seizoen uit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Lucifer seizoen 5B kwam afgelopen vrijdag aan op Netflix. Fans hebben een paar dagen gehad om de grote gebeurtenissen te verwerken.

Met name het einde van het vijfde seizoen omvatte een vreselijk sterfgeval. Showrunners Joe Henderson en Ildy Modrovich leggen dat tijdens een interview uit en vertellen waarom dit zo cruciaal was voor dit vijfde seizoen.

Helaas dood
Detective Dan Espinoza komt er gaandeweg achter dat Lucifer echt de duivel is. Hij gaat in het seizoen dood, als gevolg van het werk van Michael om Lucifer terug naar de hel te dwingen, zodat hij de rol van God over zou kunnen nemen. Die dood moest wel gebeuren in de serie volgens Henderson.

"We wilden aan het einde van het vijfde seizoen iets laten zien met echte consequenties," vertelde Henderson. "Een gevoel van: hoewel het allemaal leuk was, staat er nu iets serieus op het spel. En Lucifer moet een keuze maken, besluiten wat hij wil doen. Nu is duidelijk dat er echt iets op het spel staat. Dat gevoel van onrecht moet gefikst worden."

We weten dat het verhaal van Dan nog niet helemaal voorbij is en dat hij terugkeert in het zesde seizoen. Hoe precies is niet bekend, al zou het bijvoorbeeld enkel via een flashback kunnen zijn.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen