Netflix-baas: traditionele televisie dood in 2030

Hij denkt dat streaming en on-demand het dan helemaal overgenomen hebben.

Jim Pedd, 01-12-2014 10:07

De grote baas van Netflix, Reed Hastings, heeft lijkt het wel de oorlog verklaart aan traditionele televisie. Volgens hem is de traditionele invulling van het medium rond 2030 compleet verouderd en dood. In een interview zei hij dat gewone televisie het "waarschijnlijk uithoudt tot 2030."
Hij vergeleek het medium vervolgens met een paard. "Het paar was ook goed, totdat we de auto kregen," vertelde Hastings. Volgens hem is het ondertussen zeven decennia oude model nu echt te oud aan het worden en ligt de toekomst enkel in streaming.

Dat het publiek het deels met hem eens is blijkt wel uit de hoeveelheid abonnees die Netflix hebben. Maar er zijn ook vele concurrenten actief, waaronder Amazon Prime en Hulu Plus in de Verenigde Staten. En in Nederland heb je natuurlijk nog diensten als Videoland en Pathé Thuis.

Maar ook de traditionele zenders als RTL, SBS en zelfs de NPO maken stappen naar het internet, bijvoorbeeld door on-demand diensten aan te bieden waar vooruit gekeken kan worden naar nog niet uitgezonden afleveringen van series. Toch zie je tegelijk dat 'gewone' televisieprogramma's vaak genoeg meer dan een miljoen kijkers trekken.

Wellicht dat het dus nog wel veel langer zal duren dan tot 2030?

Bron: SMH

Lees meer over: netflix, reed hastings, streaming, traditionele zenders, npo, rtl, sbs, televisie, videoland, lineair kijken, on demand

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Hoe is het met 'Brienne of Tarth' uit 'GoT'?

Hoe is het met 'Brienne of Tarth' uit 'GoT'?

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader