search

Ons nieuws van maandag 1 december 2014

SBS6 komt met nieuwe miniserie 'Gouden Bergen'
Series / Nieuws

SBS6 komt met nieuwe miniserie 'Gouden Bergen'

Geschreven door de makers van 'Gooische Vrouwen'.

SBS 6 komt in 2015 met de nieuwe dramaserie Gouden Bergen: de rijken hebben het ook niet makkelijk!. Het drama werd geschreven door de makers van o.a. Gooische Vrouwen en Divorce. Het verhaal speelt zich af in het Noord-Hollandse dorp Bergen waar zes rijke vrouwen in de problemen komen doordat hun mannen er een zooitje van maken. De dames doen er ondanks alle dramatische ontwikkelingen alles aan om hun rijke status te behouden.

De cast van Gouden Bergen bestaat uit Plien van Bennekom, Jelka van Houten, Eva Duijvestein, Margo Dames, Tina de Bruin, Fockeline Ouwerkerk, Vincent Croiset, Viggo Waas, Diederik Ebbinge en Hajo Bruins. De miniserie is op 7 en 14 januari te zien bij SBS6.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie: Grimm Seizoen 1
Series / Nieuws

Recensie: Grimm Seizoen 1

Combineer de klassieke sprookjes van de mythen en sagen verzamelende broeders, met mythologische wezens en mysterieuze moordzaken en het resultaat..? Een serie genaamd Grimm.

Roodkapje, Assepoester, Repelsteeltje en Sneeuwwitje zijn namen die ons allemaal doen denken aan de onschuldige, kinderlijke sprookjesfiguren van Disney. Maar deze verhalen ontstonden pas aan het eind van de 19e eeuw, jaren na de publicatie van het boek "Kinder- und Hausmärchen" door de gebroeders Grimm in 1812. Deze volksvertellingen waren van oorsprong erg duister en gewelddadig. Combineer de klassieke sprookjes van de mythen en sagen verzamelende broeders, met mythologische wezens en mysterieuze moordzaken en het resultaat..? Een serie genaamd Grimm.

*** Recensie (let op: spoilers) ***

Grimm Seizoen 1 speelt zich af in een moderne setting in Portland en draait om Nick Burkhardt (David Giuntoli); een man die zijn ouders op jonge leeftijd heeft verloren aan een auto-ongeluk. Opgevoed door zijn tante Marie (Kate Burton), groeide hij op tot een wetshandhaver. Zijn carrière als agent verloopt rustig "“ zoals je zou verwachten "“ totdat hij op een dag last krijgt van vreemde visioenen. Sommige normale, alledaagse mensen lijken op rare wezens. Ervan overtuigd dat zulke beelden nooit echt kunnen zijn, doet hij alsof het allemaal komt door te weinig rust en een actief verbeeldingsvermogen. Totdat.. zijn tante uit het niets opduikt en hem overdonderd met het nieuws dat ze stervende is aan kanker. Oh ja, en Nick Burkhardt is blijkbaar een van de laatste afstammelingen van de Grimms; een familie die is belast met de taak om het kwaad (de eerder genoemde mythische wezens: "Wesen") in het gareel te houden. Deze verantwoordelijkheid wordt na het overlijden van Marie doorgegeven aan Nick. Veel tijd is er helaas niet voor Marie om Nick voor te bereiden op deze immens zware taak. Na haar dubieuze vroegtijdige dood blijft Nick achter met een trailer vol boeken en creatieve wapens, om het allemaal zelf uit te vogelen..

Samen met zijn partner Hank Griffin (Russel Hornsby) lost Nick dagelijks nieuwe moordzaken op. Door Nick zijn speciale gave (het zien van de Wesen) "“ in beeld gebracht door CGI-veranderende gezichten van menselijk naar mythische wezens en vice versa "“ en informatie uit Marie's boeken, kan hij achterhalen wat hun sterke en zwakke kanten zijn en hoe de daders opgepakt kunnen worden. Niet alle daders zijn Wesen, maar degene die dat wel zijn variëren heel erg in vorm, soort en 'angst-factor'. De namen van deze wezens zijn afgeleid uit het Duits, zo zijn er bijvoorbeeld wolven (Blutbaden), heksen (Hexenbiest), beren (Jägerbär), draken (Dämonfeuer) en muizen (Mauseherz). Deze laatste soort is echter erg onschuldig en ongevaarlijk.

Tijdens één van zijn zaken leert Nick een Blutbad kennen, genaamd Monroe (Silas Weir Mitchell) en gedurende de afleveringen groeien deze twee steeds meer naar elkaar toe, terwijl Monroe Nick gaandeweg helpt om moordzaken op te lossen en hem leert wat het precies inhoudt om een Grimm te zijn. Na iedere lange werkdag kan Nick zijn hart thuis weer luchten bij zijn vriendin, Juliette Silverton (Bitsie Tulloch); een dierenarts die ook een belangrijke rol zal vervullen in de serie.

Al met al is Grimm Seizoen 1 een leuke serie, het duurt alleen een aflevering of vijf voordat de serie zijn ritme heeft gevonden en de setting duidelijk krijgt. De special effects kunnen hier en daar iets beter, maar de meeste Wesen zien er best goed "“ en enigszins angstaanjagend "“ uit en daar tegenover staat wel een origineel concept waarin er een goede chemie is tussen de verschillende personages. Grimm: een combinatie tussen een politiedrama en het bovennatuurlijke element, doet erg denken aan series als The X-Files, Medium en Fringe. Het 22 afleveringen-tellende eerste seizoen "“ waarin Hank en Juliette niet weten dat Nick een Grimm is "“ resulteert in een erg vermakelijk samenspel tussen Nick, de Wesen en andere personages en is, ondanks enkele verbeterpunten, zeker de moeite waard om te kijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gotham' vanaf 17 januari te zien bij Veronica
Series / Nieuws

'Gotham' vanaf 17 januari te zien bij Veronica

Ook Arrow keert terug naar de zender.

Vanaf zaterdag 17 januari zendt de Nederlandse zender Veronica wekelijks de serie Gotham uit. De Batman prequel-serie ging dit jaar op 22 september in première op de Amerikaanse zender FOX. De eerste aflevering noteerde bijna 8,2 miljoen kijkers en nog steeds weet de goed ontvangen serie ruim zes miljoen kijkers te trekken.

Op dit moment zijn er tien afleveringen uitgezonden. Naast de belangrijkste personages James Gordon (Ben McKenzie) en Harvey Bullock (Donal Logue) zijn en zullen er ook Batman-villains te zien als Penguin, Riddler, Catwoman, Joker, Poison Ivy, Scarecrow, Hugo Strange, Two-Face, Mr. Freeze, en Victor Zsasz. Overigens niet zoals we ze kennen uit de films of de strips, maar veelal in een jongere variant. Uiteraard ontbreekt ook de jonge Bruce Wayne (David Mazouz) niet.

De eerste episode van Gotham, de pilotaflevering, is te zien op zaterdag 17 januari om 22.00 uur. Overigens maakte Veronica bekend dat ze na de eerste twee seizoenen het derde seizoen van Arrow gaan uitzenden, ook vanaf 17 januari.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-baas: traditionele televisie dood in 2030
Series / Nieuws

Netflix-baas: traditionele televisie dood in 2030

Hij denkt dat streaming en on-demand het dan helemaal overgenomen hebben.

De grote baas van Netflix, Reed Hastings, heeft lijkt het wel de oorlog verklaart aan traditionele televisie. Volgens hem is de traditionele invulling van het medium rond 2030 compleet verouderd en dood. In een interview zei hij dat gewone televisie het "waarschijnlijk uithoudt tot 2030."

Hij vergeleek het medium vervolgens met een paard. "Het paar was ook goed, totdat we de auto kregen," vertelde Hastings. Volgens hem is het ondertussen zeven decennia oude model nu echt te oud aan het worden en ligt de toekomst enkel in streaming.

Dat het publiek het deels met hem eens is blijkt wel uit de hoeveelheid abonnees die Netflix hebben. Maar er zijn ook vele concurrenten actief, waaronder Amazon Prime en Hulu Plus in de Verenigde Staten. En in Nederland heb je natuurlijk nog diensten als Videoland en Pathé Thuis.

Maar ook de traditionele zenders als RTL, SBS en zelfs de NPO maken stappen naar het internet, bijvoorbeeld door on-demand diensten aan te bieden waar vooruit gekeken kan worden naar nog niet uitgezonden afleveringen van series. Toch zie je tegelijk dat 'gewone' televisieprogramma's vaak genoeg meer dan een miljoen kijkers trekken.

Wellicht dat het dus nog wel veel langer zal duren dan tot 2030?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
BBC over geruchten vertrek Jenna Coleman bij 'Doctor Who'
Series / Nieuws

BBC over geruchten vertrek Jenna Coleman bij 'Doctor Who'

En de Mirror heeft ook wat te vertellen over die geruchten.

Net als andere jaren is er komende Kerst weer een speciale aflevering van Doctor Who te zien op de BBC. Deze special wordt echter overschaduwd door recente geruchten over het vertrek van Jenna Coleman uit de serie. Helemaal zeker of ze stopt is het nog niet, maar de geruchten blijven maar komen. En dus heeft de BBC gereageerd op de geruchten.

"Dit berust enkel op speculatie, dus we gaan hier niet op in. Kijkers zullen de Kerstaflevering moeten bekijken om het zeker te weten," schrijft de BBC in een reactie. Verder komt daar nog bij dat de (niet gigantisch betrouwbare) Mirror claimt dat de actrice heeft getekend voor in elk geval de eerste helft van het negende seizoen.

Hieronder nog de synopsis van de eerste Christmas special van Peter Capaldi's Doctor Who, The Last Christmas, waarin een speciale rol is weggelegd voor Nick Frost.

"De Doctor en Clara staan voor hun laatste Kerstmis. Als je gevangen zit op een basis op de Noordpool en angstaanjagende wezens je bedreigen, wie bel je dan? De Kerstman!"

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.