Disney+-serie 'WandaVision' had een ander einde

Disney+-serie 'WandaVision' had een ander einde

Het einde van de serie WandaVision had eigenlijk een rol voor Doctor Strange.

Jim Pedd, 2 juni 2021 om 12:19

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Voordat de serie WandaVision op Disney+ debuteerde, hoorden we dat acteur Benedict Cumberbatch een cameo zou hebben als Doctor Strange in de finale van de serie. Toen dat niet gebeurde, waren fans teleurgesteld.
Tijdens een uitgebreid interview met de Rolling Stone vertelde schrijver Jac Schaeffer over dit alternatieve einde. "Het plan was, toen ik aan boord kwam, dat er een soort overdracht zou zijn aan het einde van de serie. Het aandeel van Doctor Strange was beperkt tot een korte cameo," bevestigde ze.

Een cameo
"In vroege versies van het scenario zag je hen samen min of meer richting de zonsondergang gaan. Dat voelde niet goed," ging ze verder.

"We wilden de autonomie en agency van Wanda tot vervulling brengen met dit verhaal. Dus het voelde een beetje alsof het eraan vastgeplakt werd. Bovendien was er nog een probleem: als Doctor Strange aan het einde verschijnt, waar is hij dan de hele tijd geweest? Ik vond het leuk om verschillende versies van hem te schrijven, het was ook echt leuk. Zo waren er versies waarin zijn voorbij de stadsgrenzen vliegt en hem tegenkomt, dat soort dingen."

Uiteindelijk besprak Schaeffer het met Kevin Feige, de baas van Marvel Studios. Beiden waren het erover eens dat het te veel weg zou nemen en af zou leiden van het verhaal van Wanda Maximoff. Niet getreurd verder: volgend jaar in maart kan je in de bioscoop naar Doctor Strange in the Multiverse of Madness.
Bron: Rolling Stone

Lees meer over: WandaVision, MCU, Marvel Studios, Disney Plus, Benedict Cumberbatch

Populair nieuws