'Game of Thrones'-actrice heeft grote rol in misdaadserie 'The Staircase'

Ze zal te zien zijn naast de eerder aangekondigde hoofdrolspelers Colin Firth en Toni Collette.

Zilko Tarici, 2 juni 2021 13:37

Game of Thrones-alumnus Sophie Turner is de nieuwste toevoeging aan de cast van HBO Max-miniserie The Staircase, waarin het waargebeurde verhaal van Michael Peterson onder de loep wordt genomen.
Turner speelt in de serie de rol van Margaret Ratliff, een van Petersons geadopteerde dochters. Ze zal te zien zijn naast de eerder aangekondigde Colin Firth, Toni Collette, Juliette Binoche, Rosemarie DeWitt en Parker Posey in de acht-delige dramaserie.

Een mysterieuze zaak
The Staircase is gebaseerd op de gelijknamige docuserie van Jean-Xavier de Lestrade (te streamen via Netflix) en onderzekt het leven van Michael Peterson (Firth), zijn gezin in North Carolina en de verdachte dood van zijn vrouw Kathleen Peterson (Collette). Peterson werd in 2001 gearresteerd voor de moord nadat zijn vrouw om het leven kwam na van een trap in hun huis te zijn gevallen. Volgens het autopsie-rapport zou ze echter zijn overleden aan meerdere verwondingen, waaronder een klap op haar hoofd met een bot voorwerp.

DeWitt speelt de rol van Candace Zamperini, Kathleen Petersons zus en Posey speelt Freda Black, de aanklager in de zaak rondom Peterson. Het personage van Binoche wordt nog geheimgehouden.

Antonio Campos (The Devil All the Time, The Sinner) schrijft en regisseert The Staircase. Tevens is hij showrunner samen met Maggie Cohn.


Bron: Comingsoon

Lees meer over: The Staircase, Colin Firth, Toni Collette, Sophie Turner, Game of Thrones, Antonio Campos, Juliette Binoche, Parker Posey

Populair nieuws