Loki belandt in complexe tijdslijn in 'Loki'

Loki belandt in complexe tijdslijn in 'Loki'

Dit is de tijdslijn met Loki en we hebben een compleet nieuwe trailer voor de serie van Marvel.

Bram de Groot, 5 juni 2021 om 15:13

De klok tikt rustig verder en zo komt 9 juni steeds dichterbij. Dat is aankomende woensdag en het is een belangrijke datum voor het Marvel Cinematic Universe. Dan trapt namelijk met Loki het 26e hoofdstuk van de franchise af.
Nu weten we iets meer over de tijdslijn van de serie binnen het MCU. "Deze Loki is de Loki die de 'Battle of New York' verloor aan het einde van de eerste Avengers-film. Dit is de Loki die het verhaal van die eerste Avengers-film meemaakte," legde Hiddleston uit aan TV Insider.

"Variant Loki"
"Hij arriveerde op aarde, hij had de Tesseract, hij werd gevangengenomen door SHIELD en gevangengezet en werd veel ondervraagd door Nick Fury van Samuel L. Jackson en Black Widow van Scarlett Johansson. Hij nodigt een buitenaards leger uit om de stad Manhattan aan te vallen en is verslagen door de 'assembled' Avengers."

"Dus dit is die Loki. Hij is aangehouden en wordt van Stark Tower naar Central Park gebracht. Maar zoals je ziet in Avengers: Endgame, zijn de Avengers [uit 2023] teruggegaan in de tijd naar 2012 om dingen te veranderen."

Loki start met onbekend portaal
"Waar hij vervolgens naartoe gaat," plaagde Hiddleston, "is waar we beginnen in Loki." De acteur verwijst uiteraard naar de situatie dat Loki weet te ontsnappen met de Tesseract door een portaal te openen naar een nog onbekende locatie.

De Loki die we in de serie te zien krijgen heeft de gebeurtenissen in The Dark World, Ragnarok, Infinity War en Endgame meegemaakt. Hieronder een nieuwe trailer die start met de ontsnapping van Loki in Endgame.
Bron: TV Insider

Lees meer over: Loki, Marvel Studios, Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E Grant, Sasha Lane, Owen Wilson, Gugu Mbatha Raw

Populair nieuws