search

Ons nieuws van zaterdag 5 juni 2021

'Sweet Tooth': Waar komt het virus vandaan?
Series / Featured

'Sweet Tooth': Waar komt het virus vandaan?

En hoe is het virus verbonden aan hoofdpersoon Gus, in de serie Sweet Tooth van Netflix?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sweet Tooth is een prachtige en behoorlijk unieke serie van Netflix. Moeder Natuur heeft de planeet teruggeëist van de mensheid en dier/mens-hybrides verbinden ons opnieuw met de omgeving.

En miljoenen mensen zijn om het leven gekomen door een nieuw virus. Dat kwam tegelijk op met de mens/dier-hybrides. Zijn ze eigenlijk verbonden? En geven de overblijfselen van de mensheid deze kinderen de schuld voor iets waar ze niets mee te maken hebben?

Sweet Tooth-virus
In de comics van Jeff Lemire leren we pas na 26 nummers waar het virus vandaan komt. De oorsprong ligt in 1911, als wetenschapper James Thacker naar het hoge noorden reist op zoek naar de verloofde van zijn zus, Louis Simpson, die al maanden vermist is.

Als hij bij Alaska aankomt, vindt James daar het schip van Louis. Het duurt niet lang voordat ze een kerk vol lijken ontdekken en dan wordt het steeds gekker.

Het virus
Het blijkt dat Louis in zijn tijd in Alaska verliefd werd op een vrouw van een stam en door hen geaccepteerd werd als een van hen. Toen hij per ongeluk een heilige grot binnentrad waar alleen een sjamaan naar binnen mocht, ontdekte hij de botten van hybridge-achtige mensen die goden in fysieke vorm zouden zijn (waaronder eentje met een gewei, zoals Gus).

Louis probeerde het recht te zetten, maar daar was het te laat voor. Het virus brak uit en doodde iedereen daar. James doodt daarop ook nog het hybride kindje dat heel erg op Gus lijkt.

Een eeuw lang blijft het virus gescheiden, tot Fort Smith de grot vindt, en daar experimenten doet op de botten. De dood en hybride kinderen komen overal op.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom was 'Jupiter's Legacy' zo bizar duur?
Series / Featured

Waarom was 'Jupiter's Legacy' zo bizar duur?

De Netflix-serie Jupiter's Legacy kostte 200 miljoen dollar om te maken. Waarom zoveel?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Recent besloot Netflix een punt te zetten achter de serie Jupiter's Legacy. Dat al na één seizoen. Een van de redenen die genoemd werden, ligt in de hoge kostprijs van de serie: 200 miljoen dollar. Maar waarom was 't budget zo hoog?

Natuurlijk zijn heel wat televisieseries tegenwoordig duur. De laatste rits afleveringen van Game of Thrones kostte 90 miljoen dollar; het tweede seizoen van The Mandalorian zo'n 120 miljoen dollar en het eerste van The Falcon and the Winter Soldier kostte 200 miljoen dollar.

Waarom zo duur?
Maar aangezien Jupiter's Legacy best wat kritiek kreeg op de goedkoop uitziende kostuums en pruiken, kan je je afvragen waarom de serie dan zo duur was.

Toen Jupiter's Legacy groen licht kreeg, lag het productiebudget zo tegen de 100 miljoen dollar. Een hoog bedrag, maar niet gek als je kijkt naar andere Netflix-series. The Witcher had bijvoorbeeld een budget van 80 miljoen dollar voor zijn eerste seizoen.

Helemaal mis
Maar tegen de tijd dat Jupiter's Legacy halverwege de productie was, ging het mis. Showrunner Steven S. DeKnight moest opstappen wegens creatieve verschillen. En daarna ging de serie enorm over budget met de heropnames, die delen helemaal opnieuw moesten opnemen.

Een van de problemen was ook het feit dat Jupiter's Legacy in twee delen gesplitst is. De castleden kregen make-up en pruiken om er ouder uit te zien voor de moderne verhaallijn. Dat, naast de grote gevechten en momenten waaronder de strijd tegen superschurk Blackstar en de reis naar een mysterieus eiland, maakten het een peperduur verhaal.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 gave series op Netflix met een compleet nieuwe seizoen
Series / Featured

3 gave series op Netflix met een compleet nieuwe seizoen

Deze series kregen recent een nieuwe seizoen toegevoegd op de streamingdienst.

Iedere week verschijnen er wel een paar nieuwe series of seizoenen van lopende series op Netflix. Hieronder drie tips voor series met nieuwe seizoenen die sinds kort op Netflix staan.

Feel Good | Seizoen 2

Stand-upcomedian Mae Martin gaat de uitdagingen van een nuchter leven aan tijdens een gepassioneerde, verwarrende nieuwe relatie met haar vriendin George. Met rollen voor onder meer Mae Martin, Charlotte Ritchie, Lisa Kudrow, Sophie Thompson en Tom Andrews.



Ragnarok | Seizoen 2

De eindtijd lijkt nabij in een Noors stadje dat zwaar is vervuild en wordt bedreigd door smeltende gletsjers. Alleen een legende kan een oud kwaad bestrijden. De trailer moet nog verschijnen, daarom hieronder de trailer voor seizoen één.



Lucifer | Seizoen 5B

De duivel is het zat om heer van de hel te zijn en verhuist naar Los Angeles. Hij opent er een nachtclub en raakt bevriend met een rechercheur. In het nieuwe seizoen gaat de strijd tussen Lucifer Morningstar en zijn tweelingbroer Michael verder. Maar er komt nog iemand een kijkje nemen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Loki belandt in complexe tijdslijn in 'Loki'
Series / Nieuws

Loki belandt in complexe tijdslijn in 'Loki'

Dit is de tijdslijn met Loki en we hebben een compleet nieuwe trailer voor de serie van Marvel.

De klok tikt rustig verder en zo komt 9 juni steeds dichterbij. Dat is aankomende woensdag en het is een belangrijke datum voor het Marvel Cinematic Universe. Dan trapt namelijk met Loki het 26e hoofdstuk van de franchise af.

Nu weten we iets meer over de tijdslijn van de serie binnen het MCU. "Deze Loki is de Loki die de 'Battle of New York' verloor aan het einde van de eerste Avengers-film. Dit is de Loki die het verhaal van die eerste Avengers-film meemaakte," legde Hiddleston uit aan TV Insider.

"Variant Loki"
"Hij arriveerde op aarde, hij had de Tesseract, hij werd gevangengenomen door SHIELD en gevangengezet en werd veel ondervraagd door Nick Fury van Samuel L. Jackson en Black Widow van Scarlett Johansson. Hij nodigt een buitenaards leger uit om de stad Manhattan aan te vallen en is verslagen door de 'assembled' Avengers."

"Dus dit is die Loki. Hij is aangehouden en wordt van Stark Tower naar Central Park gebracht. Maar zoals je ziet in Avengers: Endgame, zijn de Avengers [uit 2023] teruggegaan in de tijd naar 2012 om dingen te veranderen."

Loki start met onbekend portaal
"Waar hij vervolgens naartoe gaat," plaagde Hiddleston, "is waar we beginnen in Loki." De acteur verwijst uiteraard naar de situatie dat Loki weet te ontsnappen met de Tesseract door een portaal te openen naar een nog onbekende locatie.

De Loki die we in de serie te zien krijgen heeft de gebeurtenissen in The Dark World, Ragnarok, Infinity War en Endgame meegemaakt. Hieronder een nieuwe trailer die start met de ontsnapping van Loki in Endgame.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' spin-off wordt spectaculair
Series / Nieuws

'Game of Thrones' spin-off wordt spectaculair

De camera's van HBO voor House of the Dragon draaien al een tijdje.

Al een flinke tijd draaien de camera's voor de Game of Thrones-prequelserie House of the Dragon die in 2022 op HBO moet gaan verschijnen. Het is voorlopig de enige spin-off van de moederserie die in productie wordt genomen.

In gesprek met Variety sprak HBO en HBO Max contentbaas Casey Bloys over House of the Dragon. "Het ziet er spectaculair uit," zei Bloys. "De cast die Sapochnik en Ryan hebben samengesteld ziet er goed uit." De HBO-baas bevestigde dat Game of Thrones-makers David Benioff en D.B. Weiss "niet betrokken zijn geweest" bij House of the Dragon.

Grote Game of Thrones-wereld
"House of the Dragon is de enige die wordt opgenomen," meldde Bloys over de mogelijk grotere Game of Thrones-wereld op HBO Max. "Alle andere bevinden zich in verschillende stadia van ontwikkeling. Mensen denken misschien dat we op dit moment tien series opnemen. Er komt er één uit in 2022. We zullen zien hoe de andere scripts uitpakken."

House of the Dragon speelt zich zo'n 300 jaar voor de moederserie af en er zijn rollen voor Paddy Considine als Viserys Targaryen, Matt Smith als Prince Daemon Targaryen, Emma D'Arcy als Princess Rhaenyra Targaryen, Steve Toussaint als Lord Corlys Velaryon en Olivia Cooke als Alicent Hightower. De oorlog 'The Dance of the Dragons' zal centraal komen te staan.

Drie belanrijke andere spin-offs waaraan op papier wordt gewerkt zijn 9 Voyages (a.k.a. Sea Snake), Flea Bottom en 10.000 Ships.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey's Anatomy' brengt stiekem een lang geleden vertrokken personage terug
Series / Featured

'Grey's Anatomy' brengt stiekem een lang geleden vertrokken personage terug

Een van de personages die al jaren geleden vertrok bij Grey's Anatomy is even terug. Maar niet zoals je zou verwachten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het zeventiende seizoen van Grey's Anatomy is voorbij. Gelukkig keert de serie nog terug met een achttiende reeks.

In de seizoensfinale van Grey's Anatomy zagen we heel wat mooie momenten. Van een huwelijk tot een adoptie en een berichtenuitwisseling tussen twee oude vrienden. In de finale kregen de artsen van Grey Sloan eindelijk hun eerste doses van het coronavaccin.

Oude bekende
Nu Meredith Grey niet meer strijdt tegen het coronavirus, is het onwaarschijnlijk dat fans weer haar strand zien en daarmee ook oude bekenden die al lange tijd dood zijn in de serie.

In een bijzondere twist die heel erg past binnen de franchise, moet Meredith snel een longtransplantatie uitvoeren. Ze sms't daarop naar haar voormalig collega Cristina Yang dat het gelukt is:



Meer van Sandra Oh zullen we vermoedelijk niet meer te zien krijgen in de serie, dus dat Grey's Anatomy haar personage terug weet te brengen op deze behoorlijk originele manier is mooi en onverwacht.

Recent zei Oh over een mogelijke terugkeer nog het volgende: "Ik ben, oh mijn god, zeven jaar geleden inmiddels bij de serie vertrokken." Het zit er voor haar niet meer in.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Jurassic World'-franchise krijgt mogelijk een serie
Series / Nieuws

'Jurassic World'-franchise krijgt mogelijk een serie

Ben je al klaar voor een live-action serie met dinosaurussen die rondlopen op Aarde?

Sinds Marvel Studios in 2008 heel succesvol een filmuniversum wist te lanceren, wil elke filmstudio ook zo'n franchise en zo'n succes. Dat gaat lang niet altijd even goed en eigenlijk is niemand er tot nu toe in geslaagd om net zo'n groots filmuniversum te lanceren.

De nieuwste filmfranchise die ook naar het kleine scherm komt in een poging een groot gedeeld universum te lanceren, is die van Jurassic World. Daarin verschenen tot nu toe vijf films en er zit snel een zesde aan te komen.

Heel wat materiaal
Naast de films, is er natuurlijk al een animatieserie in de franchise, Jurassic World: Camp Cretaceous, die als canon wordt gezien en de mythologie uitbreidt.

En nu blijkt dat Darryl Frank en Justin Falvey van Amblin Television druk doende zijn met het ontwikkelen van een live-action serie die zich af moet spelen in dezelfde wereld en tijdlijn als de live-action films. De bedoeling is dus om een groots filmuniversum op te zetten dat ons de komende jaren van heel wat dinosaurus-vermaak moet voorzien.

Maar eerst zal Universal Pictures ons nog de zesde film moeten brengen; Jurassic World: Dominion, die in de loop van volgende zomer te zien is in de bioscopen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-fans niet blij met Amazon Prime Video
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-fans niet blij met Amazon Prime Video

Fans van Tolkiens Lord of the Rings hebben een petitie gelanceerd om Amazon op te roepen geen naakt in de serie te plaatsen.

Als het aan fans van Lord of the Rings ligt, dan zit er geen naakt in de televisieserie die Amazon Prime Video in de maak heeft rond de franchise. Al sinds 2018 werkt de streamingdienst aan een serie op basis van de werken van J.R.R. Tolkien.

De serie speelt zich jaren voor de gebeurtenissen in The Fellowship of the Ring af. De setting ligt in de tweede era van Tolkiens wereld, waarin de One Ring gemaakt wordt en de legers van Sauron verslagen worden. De afgelopen tijd waren er diverse ontwikkelingen.

Lord of the Rings-petitie
Op Change.org vinden we nu een petitie van een groep die zichzelf Catholic Memes noemt. Zij roepen Amazon op om vooral geen naakt te gebruiken in de Lord of the Rings-serie.

De petitie komt voort uit een recent bericht waarin stond dat gezocht werd naar acteurs en actrices die okay zouden moeten zijn met deels of volledig naakt acteren. Ook werd Jennifer Ward-Lealand ingehuurd als intimiteitscoördinator.

Wat de petitie betreft, die nu bijna 40.000 keer getekend is, zou er geen naakt mogen zitten in de Lord of the Rings-serie. Men wijst op de christelijk symboliek dat schuilgaat achter de verhalen van Tolkien en roepen op om weer een familievriendelijke serie te maken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' komt met bizarre teaser voor het derde seizoen
Series / Video/clip/featurette

'The Boys' komt met bizarre teaser voor het derde seizoen

We horen in een muziekvideo van The Boys het personage Starlight een lied zingen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans wachten op het derde seizoen van Amazon Prime Video-serie The Boys. Om hun geduld te belonen, komt Amazon met een muziekvideo van Starlight.

In de serie zong Starlight een nummer op de begrafenis van Translucent. Dat nummer is nu in zijn geheel online gezet, en heet Never Truly Vanish. Dat nadat Vought onthuld had wat er gebeurd was met de held (althans, hun versie).

The Boys-muziekvideo
Het lied van Starlight is een herinnering aan een held die nooit echt dood gaat en in de harten van de mensen zal blijven. In het tweede seizoen van de serie horen we het voor het eerst. En nu is er dus als teaser voor het derde seizoen een volledige versie van vrijgegeven.

De muziekvideo werd vrijgegeven op het Twitter-account van Vought, waar we in eerste instantie in zwart-wit zien hoe Starlight uit het duister komt en naar het uniform van Translucent gaat. De video verwijst helemaal aan het einde naar een Spotify-achtige versie van Vought: Voughtify.



Het is nog even wachten op het derde seizoen van The Boys. De verwachting is dat het dit jaar nog te zien zal zijn, maar het kan nog even duren.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Jupiter's Legacy'-ster onthult details over het geschrapte tweede seizoen
Series / Nieuws

'Jupiter's Legacy'-ster onthult details over het geschrapte tweede seizoen

Hoe zou het met Jupiter's Legacy zijn vergaan als de serie wel door zou gaan?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het plan voor een tweede seizoen van Jupiter's Legacy werd geschrapt door Netflix. De serie krijgt wel een spin-off genaamd Supercrooks, die zich zal focussen op de schurken in de wereld van Jupiter's Legacy.

Millar hintte al dat een aantal personages te zien kunnen zijn in die spin-off serie, maar wie het zijn is nog niet duidelijk. Hopelijk worden wel wat van de verhaallijnen van het eerste seizoen opgepikt. Een daarvan zou zomaar eens het personage Raikou kunnen omvatten blijkt nu.

Spoilers onthuld
Actrice Anna Akana speelde de rol van Raikou en had een groot aandeel aan het einde. Zij werd op brute wijze vermoord door haar vader Brainwave, nadat ze erachter was gekomen dat hij een plan in werking had tegen Utopian.

Die informatie probeerde Raikou te gebruiken om hem te chanteren, maar ze moest die poging met de dood bekopen. Lijkt in elk geval, want Akana onthulde dat haar personage niet dood zou zijn.

"Ik ben er echt kapot van dat Jupiter's Legacy niet vernieuwd is voor een tweede seizoen. Ik denk dat het nu okay is om te verklappen dat Raikou niet dood is, en dat ze een geheugenpaleis gemaakt had, een beetje zoals Walter, om hem ervan te overtuigen dat ze geen bedreiging meer was. Maar voor nu - RIP Raikou & team!"





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Loki' heeft mogelijk meerdere versies van het titelpersonage
Series / Nieuws

'Loki' heeft mogelijk meerdere versies van het titelpersonage

De Marvel-serie Loki gaat bijna van start, dus de laatste teases komen nu binnen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nog maar een paar nachtjes slapen en de serie Loki gaat van start op Disney+. Bedenker en maker Michael Waldron teaset nu dat er meerdere versies van het personage in de Marvel-serie zitten. Ook hint hij op andere leuke twists rond tijdreizen.

De serie Loki laat zien hoe het met de Marvel-schurk en halfbroer van Thor vergaat als hij na Avengers: Endgame ontsnapt. Heel lang lijkt hij niet te kunnen genieten van zijn vrijheid, want hij wordt opgepakt door de Time Variance Authority die hem meteen vast zet en bedreigt.

Loki-serie
Tijdens een interview met Vanity Fair, vertelde Waldron over de vele mogelijkheden die tijdreizen biedt. Het lijkt erop dat het mogelijk is dat meerdere versies van Loki te zien zullen zijn in de serie.

"Je kan je personages letterlijk een spiegel voorhouden," aldus Waldron. "Misschien kunnen ze wel andere versies van zichzelf tegenkomen, op verschillende momenten in hun leven. In het geval van Back to the Future's Marty McFly, kan hij meerdere versies van zijn ouders tegenkomen en dan begrijpt hij zichzelf beter. En welk wezen is chaotischer dan Loki? Wat moet je leren van een versie van jezelf?"

Nou, de kans lijkt dus groot dat Loki meerdere versies van zichzelf tegen zal komen. Komende woensdag is de serie te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zie hier hoe 'Love, Death + Robots' S2 werd gemaakt
Series / Video/clip/featurette

Zie hier hoe 'Love, Death + Robots' S2 werd gemaakt

De verzameling van korte animaties is een grote hit voor streamingdienst Netflix.

Love, Death + Robots werd aan de man gebracht als een volwassen animatieserie, maar dat wil niet zeggen dat we constant naakte tekenfilmpersonages zien (hoewel dat ook wel eens voorkomt). Het wijst er meer op dat de toon en de verhalen voor volwassenen zijn bedoeld.

In een nieuwe video biedt Netflix ons een exclusieve blik achter de schermen van de animatieserie en zien we hoe de verschillende animatiestijlen bijdragen aan de diversiteit van de serie.

Love, Death + Robots is een creatie van Tim Miller en werd geproduceerd door o.a. David Fincher. Onlangs verscheen het tweede seizoen waarin we andere werelden, naakte reuzen en op hol geslagen robots zien.

Miller zei het volgende over de zeer positieve reactie die de serie krijgt van kijkers en critici:

"We zijn ontzettend blij met alle positieve reacties op de serie. Het was precies de ontvangst waarop David en ik hoopten, maar het heeft heel wat jaren geduurd voordat we de show konden maken."

Love, Death + Robots is nu te streamen via Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde deze week 5 series nieuw toe
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde deze week 5 series nieuw toe

Check hier alle nieuwe toevoegingen die aan Disney+ gedaan zijn op dit moment.

Vandaag zetten we de nieuwe series op Disney+ voor je op een rij. Er zijn twee afleveringen toegevoegd en drie series met een compleet nieuw seizoen. We duiken er meteen in!

Star Wars: The Bad Batch (S01E06): Ontmanteld: Onze vrienden moeten voor Cid een droid vol informatie stelen uit een ontmantelingsfabriek.

Marvel: MODOK (S01E03): Episode 3: Supervader. Superbaas. Superschurk.

Teacher's Pet (seizoen 1 en 2): Het slimme hondje Spot wil een echte jongen worden. Hij gaat met Leonard, zijn beste vriend en baasje, en hun moeder naar dr. Krank. Dat levert heel wat avonturen op.

My Name is Earl (seizoen 1-4): Een man die nooit geluk heeft, wint 100.000 dollar bij een loterij. Al snel besluit hij het geld in te zetten om de fouten uit zijn verleden recht te zetten.

Genius: Genius is een anthologiereeks die zich richt op de onvertelde verhalen van 's werelds meest briljante vernieuwers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.