Waarom was 'Jupiter's Legacy' zo bizar duur?

Waarom was 'Jupiter's Legacy' zo bizar duur?

De Netflix-serie Jupiter's Legacy kostte 200 miljoen dollar om te maken. Waarom zoveel?

Jim Pedd, 5 juni 2021 om 16:29

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Recent besloot Netflix een punt te zetten achter de serie Jupiter's Legacy. Dat al na één seizoen. Een van de redenen die genoemd werden, ligt in de hoge kostprijs van de serie: 200 miljoen dollar. Maar waarom was 't budget zo hoog?
Natuurlijk zijn heel wat televisieseries tegenwoordig duur. De laatste rits afleveringen van Game of Thrones kostte 90 miljoen dollar; het tweede seizoen van The Mandalorian zo'n 120 miljoen dollar en het eerste van The Falcon and the Winter Soldier kostte 200 miljoen dollar.

Waarom zo duur?
Maar aangezien Jupiter's Legacy best wat kritiek kreeg op de goedkoop uitziende kostuums en pruiken, kan je je afvragen waarom de serie dan zo duur was.

Toen Jupiter's Legacy groen licht kreeg, lag het productiebudget zo tegen de 100 miljoen dollar. Een hoog bedrag, maar niet gek als je kijkt naar andere Netflix-series. The Witcher had bijvoorbeeld een budget van 80 miljoen dollar voor zijn eerste seizoen.

Helemaal mis
Maar tegen de tijd dat Jupiter's Legacy halverwege de productie was, ging het mis. Showrunner Steven S. DeKnight moest opstappen wegens creatieve verschillen. En daarna ging de serie enorm over budget met de heropnames, die delen helemaal opnieuw moesten opnemen.

Een van de problemen was ook het feit dat Jupiter's Legacy in twee delen gesplitst is. De castleden kregen make-up en pruiken om er ouder uit te zien voor de moderne verhaallijn. Dat, naast de grote gevechten en momenten waaronder de strijd tegen superschurk Blackstar en de reis naar een mysterieus eiland, maakten het een peperduur verhaal.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Jupiters Legacy, Netflix, Mark Millar, Budget

Populair nieuws