'Sweet Tooth': Waar komt het virus vandaan?

'Sweet Tooth': Waar komt het virus vandaan?

En hoe is het virus verbonden aan hoofdpersoon Gus, in de serie Sweet Tooth van Netflix?

Jim Pedd, 5 juni 2021 17:05

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Sweet Tooth is een prachtige en behoorlijk unieke serie van Netflix. Moeder Natuur heeft de planeet teruggeëist van de mensheid en dier/mens-hybrides verbinden ons opnieuw met de omgeving.
En miljoenen mensen zijn om het leven gekomen door een nieuw virus. Dat kwam tegelijk op met de mens/dier-hybrides. Zijn ze eigenlijk verbonden? En geven de overblijfselen van de mensheid deze kinderen de schuld voor iets waar ze niets mee te maken hebben?

Sweet Tooth-virus
In de comics van Jeff Lemire leren we pas na 26 nummers waar het virus vandaan komt. De oorsprong ligt in 1911, als wetenschapper James Thacker naar het hoge noorden reist op zoek naar de verloofde van zijn zus, Louis Simpson, die al maanden vermist is.

Als hij bij Alaska aankomt, vindt James daar het schip van Louis. Het duurt niet lang voordat ze een kerk vol lijken ontdekken en dan wordt het steeds gekker.

Het virus
Het blijkt dat Louis in zijn tijd in Alaska verliefd werd op een vrouw van een stam en door hen geaccepteerd werd als een van hen. Toen hij per ongeluk een heilige grot binnentrad waar alleen een sjamaan naar binnen mocht, ontdekte hij de botten van hybridge-achtige mensen die goden in fysieke vorm zouden zijn (waaronder eentje met een gewei, zoals Gus).

Louis probeerde het recht te zetten, maar daar was het te laat voor. Het virus brak uit en doodde iedereen daar. James doodt daarop ook nog het hybride kindje dat heel erg op Gus lijkt.

Een eeuw lang blijft het virus gescheiden, tot Fort Smith de grot vindt, en daar experimenten doet op de botten. De dood en hybride kinderen komen overal op.
Lees meer over: Sweet Tooth, Netflix, Virus, Jeff Lemire

Populair nieuws