search
Waarom Lucifer uit de hemel verbannen werd

Waarom Lucifer uit de hemel verbannen werd

Waarom besloot god eigenlijk om Lucifer uit de hemel te verbannen in de serie van Netflix?

Jim Pedd
Joe Henderson, showrunner van Netflix-serie Lucifer, legt in een interview voor het eerst duidelijk uit waarom god besloot om Lucifer te verbannen uit de hemel.

De serie Lucifer komt voort uit de comics rond The Sandman van Neil Gaiman. We volgen in de serie het leven van de duivel die uit de hemel verbannen is en geen zin meer heeft in het leven in de hel. Daarom verhuist hij naar Los Angeles. De serie krijgt straks nog een zesde seizoen op Netflix en is dan voorbij.

Waarom verbannen?
De tweede helft van het vijfde seizoen is net te streamen en focust op Lucifer Morningstar die strijdt tegen zijn tweelingbroer, aartsengel Michael. Nu leren we dan eindelijk waarom god besloot om Lucifer te verbannen.

"Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. Hij realiseerde zich dat Lucifer zijn eigen pad moest vinden. En dus besloot hij min of meer dat er geen ruimte in de hemel is voor twee alpha's, tot een zekere mate, twee richtingen. Ik denk dat hij hem op die reis stuurde zodat hij dat kon uitvinden," aldus Henderson.

Natuurlijk is het wat rigoureus om dan iemand meteen z'n huis uit te werken, maar het is natuurlijk zoals Henderson het zelf ook zegt. Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. Maar hij dobbelt niet.Aanbevolen artikelen