search
Waarom is het laatste 'Lucifer'-seizoen zo kort?
Series / Nieuws

Waarom is het laatste 'Lucifer'-seizoen zo kort?

De makers van Lucifer leggen uit waarom het zesde seizoen maar tien afleveringen krijgt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nog maar tien afleveringen te gaan en dan valt het doek definitief voor de serie Lucifer. Tijdens een interview met Collider gaan de makers in op de reden waarom de serie zo'n kort afrondend seizoen krijgt.

Showrunners Joe Henderson en Ildy Modrovich dachten lang dat het vijfde seizoen het laatste zou zijn. Tot Netflix ineens besloot een zesde seizoen te geven, precies toen de twee de finale schreven. En dus besloten ze het seizoen te laten eindigen in de vijfde akte van de oorspronkelijke seriefinale.

Goede cliffhanger
"We besloten dat dit een goede cliffhanger zou zijn," aldus Modrovich. De laatste akte werd de basis voor het zesde seizoen. Maar, zo legt Henderson uit: "alleen zo ernaar kijken is verkeerd, want we kwamen erachter dat er nog veel meer verhalen zijn om te vertellen."

Toen ze de kans kregen om een zesde seizoen te maken, bleek dus dat er nog veel meer verhalen waren om te vertellen. "De personages zeiden echt dat ze nog meer te vertellen hadden, nog een reis hadden om op te vertrekken."

En dat doen ze dus. In tien afleveringen want: "dat voelde als precies het goede aantal dat ons enerzijds een beetje liet spelen, maar ook verzekerde dat de landing goed zou zijn."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen