'The Falcon and the Winter Soldier' bouwt werkende vleugels

Marvel-fan bouwt werkend The Falcon-kostuum

Een van van de serie The Falcon and the Winter Soldier ging wel heel ver.

Jim Pedd, 7 juni 2021 08:29

Een van van het Marvel Cinematic Universe heeft een functionele versie van de vleugels die Sam Wilson als Captain America draagt in The Falcon and the Winter Soldier gebouwd.
In de serie The Falcon and the Winter Soldier volgen we Sam Wilson en zien we hem worstelen met het nalatenschap van Captain America, de naam en het schild dat hij van Steve Rogers kreeg. Aan het begin van de serie doneert hij het schild van Cap aan een tentoonstelling van het Smithsonian, denkend dat het nalatenschap beter dat kan blijven, maar besluit de Amerikaanse regering om John Walker als de nieuwe Captain America aan te wijzen.

Helemaal mis
Vanaf dat punt gaat Sam om met de in toenemende mate problematische Walker, en de bedrieglijke Baron Helmut Zemo. Gelukkig krijgt hij hulp van Bucky Barnes in de pogingen om ondertussen ook een anti-nationalistische groep supersoldaten - de Flag Smashers - te verslaan.

Gaaf is dat Sam in de finale een heel comic-accuraat design stel vleugels draagt. Dat blijkt een fan zo goed als mogelijk nagemaakt te hebben

Greg Enriquez deelde op TikTok zijn zelfgemaakte Captain America-vleugels en schild. Onder het Avengers-themalied zien we hem de vleugels uitvouwen en het schils loshalen.

Dat ziet er best tof uit:Vlak na het einde van The Falcon and the Winter Soldier bleek overigens al dat schrijver Malcolm Spellman een vierde Captain America-film mag maken.
Lees meer over: The Falcon and the Winter Soldier, MCU, Marvel Studios, Sam Wilson, Captain America

Populair nieuws