search

Ons nieuws van dinsdag 8 juni 2021

'Loki'-recensie: wat vinden wij van de serie?
Recensie

'Loki'-recensie: wat vinden wij van de serie?

Disney+ heeft weer een nieuwe serie van Marvel Studios: Loki. Maar is hij ook de moeite waard?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Cast: Tom Hiddleston (Loki), Owen Wilson (Mobius M. Mobius), Erika Coleman (Florence Shaffner), Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw e.a. | Aantal afleveringen: 6 | Waar te zien: Disney+

Morgen gaat op Disney+ weer een nieuwe televisieserie van Marvel Studios van start, Loki. Serietotaal mocht de eerste twee afleveringen alvast zien en op basis daarvan hebben we een eerste oordeel voor je! Let dus op: dit artikel bevat milde spoilers.

Loki pikt de draad direct na de gebeurtenissen rond de 'god of mischief' van de film Avengers: Endgame op. Mocht je vergeten zijn wat er gebeurde: tijdens de time heist in 2012 wist hij te ontkomen met de Tesseract. Vanaf dat punt pikt deze serie de draad op. Loki komt terecht in Mongolië, waar hij zijn gebruikelijke kunstje wil uithalen. Maar voordat hij de mensen heeft kunnen onderwerpen, wordt hij opgepakt door een stel soldaten die uit het niets verschijnen.

De Time Variance Authority
De soldaten blijken voor de Time Variance Authority (TVA) actief te zijn en dreigen Loki uit de tijdlijn te verwijderen, zodat die niet beschadigd wordt. Het is te danken aan analist Mobius M. Mobius, gespeeld door Owen Wilson, dat Loki niet gewist wordt. Hij moet meehelpen bij het opsporen van een schurk die de hele tijdlijn in de war dreigt te schoppen.

Vanaf het moment dat Loki terecht komt bij de TVA wordt meteen duidelijk wat voor serie we kunnen verwachten. Het is er eentje die de gekheid van het bronmateriaal volledig omarmt en daardoor behoorlijk weet te slagen. Eigenlijk is de serie zelfs op z'n best als deze al het vreemde laat zien. Zo blijkt de TVA geleid te worden door drie ruimtehagedissen en doet de hele organisatie denken aan oude Russische sci-fi.

Een lange film
Hoewel het uitgangspunt erg amusant is en de serie bij vlagen behoorlijk humoristisch uit de hoek weet te komen, voelt deze als één lange film. Daardoor voelt de serie bij vlagen wat traag aan en neemt deze voor sommige ontwikkelingen wel heel erg zijn tijd. Dat is tegelijk ook nodig om Loki te laten settelen en ons als kijker weer helemaal bij te krijgen. De wat trage start was dus hard nodig in die zin.

Tegelijkertijd is dat natuurlijk ook weer geen ramp, omdat Loki door dat tempo ook rustig alles op kan bouwen. Zo is de onthulling aan het einde van de tweede aflevering eentje die heel gaaf aanvoelt, en ook 'verdiend' is door de rustige opbouw. Ook weten acteurs Tom Hiddleston (Loki) en Owen Wilson (Mobius M. Mobius) elke keer als ze samen in beeld komen de scène te stelen. Hun komische timing en gevoel voor elkaar komt bijzonder goed uit de verf.

Al met al is de serie vooral voor de Marvel-fan heel erg de moeite waard. Hij gooit het filmuniversum weer wat verder open, ditmaal met een doorkijkje naar de bijzondere mogelijkheden van het multiversum (een subtiel knikje naar de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness) en de manier waarop tijdreizen kan werken in de franchise. Als de rest van de afleveringen zich ook niet te serieus neemt, dan belooft dat een prima seizoen en een serie die misschien wel beter is dan de rest van de MCU-series tot nu toe.

Vanaf 9 juni kan je elke woensdag op Disney+ een nieuwe aflevering van Loki verwachten. De serie krijgt in totaal zes afleveringen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom is het nieuwe seizoen van 'Outlander' zo kort?
Series / Nieuws

Waarom is het nieuwe seizoen van 'Outlander' zo kort?

Het zesde seizoen van Outlander is een stuk korter dan je misschien zou verwachten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Outlander-fans kunnen blij zijn in de wetenschap dat de serie gewoon door gaat. De opnames van het zesde seizoen zijn al begonnen en volgend jaar moet het te zien zijn.

Helaas is het seizoen wel erg kort, met slechts acht afleveringen. Daarmee gaat de serie van Ronald D. Moore zijn kortste seizoen tot nu toe tegemoet. Showrunner Matthew B. Roberts legt gelukkig uit waarom.

Kort Outlander-seizoen
Tegenover Deadline vertelde Roberts dat het creatieve team zeker wilde zijn dat de verhalen van Sam Heughan's en Caitrí­ona Balfe's personage door gaan en dat dit zo snel mogelijk kon zijn. De beschikbaarheid van de acteurs maakte dat het niet zo snel door kon gaan. Maar er komt een gigantisch zevende seizoen.

"We zijn enorm enthousiast dat we nu in de editingkamer aan de slag kunnen en fans weer een stap dichter bij de familie op Fraser's Ridge staan. De opnames in 2021 stelden ons voor een ongelofelijke set uitdagingen die het besluit teweeg bracht om fans zo snel mogelijk een levendig en dynamisch seizoen voor te schotelen," aldus Roberts.

Met de belofte dat: "we daarna een uitgebreid zevende seizoen op zullen nemen, met 16 afleveringen. Dat doen we als het leven weer terug naar normaal keert."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Umbrella Academy' heeft nu al goed nieuws
Series / Nieuws

'The Umbrella Academy' heeft nu al goed nieuws

Althans, het gerucht gaat dat The Umbrella Academy een vierde seizoen krijgt van Netflix.

Het is vandaag niet bekend gemaakt door Netflix tijdens de Geeked Week, maar het gerucht gaat dat The Umbrella Academy officieel een vierde seizoen krijgt.

De eerste twee seizoenen van The Umbrella Academy waren allebei een succes en trokken ten minste 43 miljoen kijkers in zijn eerste vier weken. Afgelopen februari begon Netflix verder met de opnames van de derde rits afleveringen. En nu schijnt Netflix al besloten te hebben een vierde te bestellen.

The Umbrella Academy
The Vulcan Reporter meldt dat Netflix een vierde seizoen wil van The Umbrella Academy. Daarvoor tekende men een deal van 8 cijfers met showrunner Steve Blackman. Hij zou dan nog een seizoen moeten maken van de serie.

Mocht Netflix een vierde seizoen besteld hebben, dan betekent dit ook iets voor de salarissen van de cast. Die werden namelijk al duurder dan ooit.

Tom Hopper, David Castaneda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher en Justin H. Min kregen allemaal zo'n 200.000 dollar bijgeschreven voor het derde seizoen en acteur Elliot Page naar het schijnt nog veel meer. Dat zal dan nog wat hoger moeten, voor een vierde seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Jupiter's Legacy': Dit was het gruwelijke einde
Series / Featured

'Jupiter's Legacy': Dit was het gruwelijke einde

De serie Jupiter's Legacy gaat niet door; zo zou de serie door kunnen gaan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Jupiter's Legacy werd al na 1 seizoen gecancelled door Netflix. Daardoor zullen we dus niet te zien krijgen hoe de spanningen tussen The Utopian en Paragon opgelost worden. In de comics eindigt hun verhaal op een vrij gruwelijke manier. Daar vertellen we je vandaag alles over.

Er zitten in de serie heel wat spanningen tussen The Utopian en zijn zoon Paragon. Het vader-zoon-duo is het op een aantal vlakken duidelijk oneens, vooral als Brandon de schurk Blackstar doodt en daardoor de code van de Union of Justice verbroken wordt. Aan het einde van het eerste seizoen vraagt Brandon zich zelfs af of zijn vader zijn leven wel gered zou willen hebben, aangezien Sheldon even twijfelde om Blackstar uit te schakelen.

Gruwelijke einde
In de comics is Brandon een stuk dodelijker dan de live-action versie. Paragon is meer een asociale held met een powertrip die een intense hekel aan The Utopian heeft. Een groot deel van de reden waarom het einde van het eerste seizoen zo sinister is, ligt in het feit dat Walter hem er in de comics van weet te overtuigen dat zijn pa dood moet.

Brandon vermoordt hem in koelen bloede, door met zijn laserogen zijn vader te vermoorden. Het is een gruwelijk moment, vooral ook omdat Brandon er behoorlijk trots op is. En hij stopt daar niet, want hij doodt ook Lady Liberty, zijn moeder, en gaat achter zusje Chloe aan.

De Brandon van Netflix lijkt een geweten te hebben en zal dus mogelijk zijn vader niet zo gruwelijk gedood hebben. De vraag blijft dus bestaan hoe het verder gegaan zou zijn. Helaas zullen we dat vermoedelijk niet weten.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lily James is weer 100% de jonge Pamela Anderson op foto 'Pam & Tommy'
Series / Nieuws

Lily James is weer 100% de jonge Pamela Anderson op foto 'Pam & Tommy'

De topactrice speelt de Baywatch babe in de serie Pam & Tommy.

De afgelopen periode zagen we al wat foto's voorbijkomen van actrice Lily James en acteur Sebastian Stan als respectievelijk Pamela Anderson en Tommy Lee. Nu hebben we weer een foto van James als de Baywatch-babe.

De serie mag opvallend genoemd worden, want wie had verwacht dat we deze grote namen ooit in de huid zouden zien stappen van de Baywatch-actrice en de drummer van Mötley Crüe en Methods of Mayhem? Toch gebeurt het in de serie Pam & Tommy.

Lily James als Pamela Anderson
Via Twitter (oorspronkelijk Instagram Stories van James) krijgen we een nieuwe foto te zien van James als de jongere Anderson uit de jaren 90, toen ze op het hoogtepunt was van haar faam. Het nu 53 jarige Playboy-model hing destijds bij genoeg tieners boven het bed.

In de serie Pam & Tommy, binnenkort te zien op de streamingdienst Hulu en mogelijk Disney+ in Nederland, verkennen we de vaak tumultueuze relatie van de twee sterren die van 1995 tot en met 1998 getrouwd waren. Ze hebben samen twee zoons.

Post verwijderd


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van 'Shadow and Bone' zijn dolblij met Netflix
Series / Nieuws

Fans van 'Shadow and Bone' zijn dolblij met Netflix

Dat Netflix de serie Shadow and Bone een tweede seizoen geeft, maakt heel wat mensen heel blij.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van Netflix-serie Shadow and Bone kunnen hun hart gerust ophalen. Netflix besloot de serie na fans wekenlang in het duister te hebben gelaten, gisteren te vernieuwen voor een tweede seizoen.

Natuurlijk zijn zij nu enorm opgelucht dat er een tweede seizoen komt. De afgelopen tijd cancelde Netflix meerdere verschillende series die één seizoen kregen en stopten ondanks een flinke cliffhanger en over het algemeen ook prima kijkcijfers.

Dolblije fans
Fans van Shadow and Bone zijn dolblij dat de serie een tweede seizoen krijgt. Dat laten ze merken in de volgende rits berichten op sociale media:



Shadow and Bone speelt zich af in een wereld die doet denken aan het negentiende eeuwse Europa. We volgen een wereld waarin Grisha leven, een subset van de bevolking die bepaalde magische mogelijkheden heeft.

In Ravka (gebaseerd op het Tsaristische Europa) volgen we Alina Starkov en de sinistere General Kirigan, nadat ze erachter komen dat zij de Sun Summoner is. Ondertussen zoeken in Ketterdam (een beetje Amsterdam) de ambitieuze crimineel Kaz Brekker en zijn vrienden een manier om een fortuin te verdienen.

Wanneer het tweede seizoen te zien is, is nog niet bekend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Scrubs'-reboot is zowaar mogelijk!
Series / Nieuws

'Scrubs'-reboot is zowaar mogelijk!

Als het aan Bill Lawrence ligt, dan kan Scrubs prima een reboot krijgen.

Bill Lawrence, de bedenker van Scrubs staat open voor een reboot van de serie. Maar hij weet niet of en wanneer dat eventueel kan en zal gebeuren.

De serie ging in 2001 van start op NBC en was daar zeven seizoenen te zien, alvorens deze naar ABC verhuisde voor nog eens twee seizoenen. Centraal staan de levens van het Sacred Heart Hospital, waarbij we via John Dorian horen hoe het leven allemaal loopt voor de medewerkers van het ziekenhuis.

Heerlijke humor
Tijdens een interview met Variety vertelde Lawrence dat hij er zeker voor open staat om Scrubs een reboot te geven. Niet omdat het per se nodig is, maar meer omdat hij er simpelweg zin in heeft. Net als veel castleden overigens.

"Mijn Scrubs-antwoord is dat de mensen van deze serie allemaal zo getalenteerd zijn, dat we als groep hebben gezegd dat zolang niemand het economisch moeilijk heeft, we het niet hoeven te rebooten," begon hij.

"Maar als iedereen over een jaar of vijf zoiets zegt als: 'Hey laten we samen komen en iets doen en zien waar deze personages zich nu bevinden, omdat we elkaar te weinig hebben gezien', dan doen we het. Ik zou niet zeggen dat we in de rebootwereld leven tenzij het om persoonlijke redenen is."

De serie kreeg al een beetje een reboot in zijn laatste seizoen, werd vernieuwd voor een negende seizoen dat uiteindelijk het laatste bleek met een compleet nieuwe cast.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden uit nieuwe 'Spider-Man'-serie van Disney
Series / Foto's

Eerste beelden uit nieuwe 'Spider-Man'-serie van Disney

Spidey and His Amazing Friends komen eraan, als een geanimeerde serie.

Spider-Man is niet weg te slaan van de buis of het witte doek. Marvel Studios maakt grote films rond het personage en hij vecht naast de Avengers in het Marvel Cinematic Universe. Ook maakt Sony werk van een heus Spider-Man film-/serie universum met veel van zijn tegenstanders.

Nu hebben we de eerste beelden uit Spidey and His Amazing Friends, een animatieserie van Disney. De onderstaande beelden verschenen via Entertainment Weekly en je ziet heel wat bekende Marvel-figuurtjes.

Spidey and His Amazing Friends
Naast de Spinnemans zie je ook Miles Morales, Gwen Stacy, Hulk, Black Panther, Ms. Marvel, Rhino, Green Goblin en Doc Ock. Duidelijk een serie voor de jongere Marvel-fans.







In Spidey and His Amazing Friends zie je de losse avonturen van Spider-Man, Miles Morales en Gwen Stacy en de animatiereeks moet in de zomer van start gaan op Disney Channel en Disney Junior.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Weinig hoopvol bericht rond 'The Mandalorian' seizoen 3
Series / Nieuws

Weinig hoopvol bericht rond 'The Mandalorian' seizoen 3

Pedro Pascal bevestigt dat seizoen 3 nog niet is begonnen met de opnames.

Eind 2019 en eind verleden jaar verschenen op Disney+ de eerste seizoenen van de Star Wars-serie The Mandalorian. En deze zijn een succes. Lucasfilm werkt nu aan meerdere andere Star Wars-series en er komt ook een derde seizoen rond Mando.

Maar je hoeft het nieuwe seizoen van The Mandalorian niet op korte termijn te verwachten. De opnames zijn nog niet eens gestart. Dit bevestigde hoofdrolspeler Pedro Pascal in gesprek met Variety.

Opnames The Mandalorian nog niet gestart
"We hebben het derde seizoen nog niet opgenomen," was de korte reactie van Pascal. Het is ook nog niet duidelijk wanneer de opnames dan wel gaan aanvangen.



Pascal: bezig baasje
De acteur moet sowieso aan de slag met de serie The Last of Us die op HBO Max verschijnt en recent nam hij al de films The Unbearable Weight of Massive Talent met ook Nicolas Cage en Tiffany Haddish en The Bubble van Judd Apatow op. En dan starten binnenkort de opnames voor de film Tropico met ook Willem Dafoe en Morena Baccarin.

Voor Disney+ worden op dit moment wel de series The Book of Boba Fett (2021), Andor (2022) en Obi-Wan Kenobi (2022) opgenomen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van 'The Boys' draaien door na de nieuwste onthulling
Series / Foto's

Fans van 'The Boys' draaien door na de nieuwste onthulling

De look van Soldier Boy in het nieuwe seizoen van The Boys bevalt fans enorm.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Wat als Captain America een ontzettende eikel zou zijn? Dat lijkt de beste manier om Soldier Boy te omschrijven. Hij wordt in het derde seizoen van The Boys gespeeld door Jensen Ackles en maakt zijn debuut daarin.

Eerder zagen we in The Boys natuurlijk al Homelander zijn debuut maken. Dat personage is de draai van showrunner Eric Kripke op Superman en ook al heel anders dan de superheld met een enorm hart.

Soldier Boy
Gisteren onthulde Jensen Ackles dan eindelijk de eerste foto van zijn held. De vraag is in hoeverre het personage uiteindelijk is zoals in de comics, maar als het kostuum een indicatie kan zijn, dan wordt het een accuraat personage.

Soldier Boy is in de comics gemaakt door Vought tijdens de Tweede Wereldoorlog. Volgens hen om te helpen in de strijd tegen de Nazi's, al stelt Billy Butcher dat het personage nooit meevocht in de oorlog. Verder wil Soldier Boy naar het schijnt graag deel zijn van The Seven, maar is hij lid van Payback.

Hieronder een greep uit de vele behoorlijk enthousiaste reacties van fans van The Boys op de onthulling van Soldier Boy.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Batwoman'-fans dolblij met de nieuwe twist
Series / Nieuws

'Batwoman'-fans dolblij met de nieuwe twist

Eindelijk had Bruce Wayne een rolletje in de serie Batwoman van The CW.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het heeft even geduurd, maar eindelijk was het dan zover. Sinds de serie Batwoman op The CW van start is gegaan, hoopten fans al dat Bruce Wayne zijn debuut zou maken. En nu is het eindelijk zover.

We kwamen al heel dichtbij een onthulling van Bruce Wayne toen Warren Christie als hem gecast werd. Maar hij bleek Hush te zijn, een schurk die zich vermomd had als de miljardair. In de nieuwste aflevering was Bruce dan eindelijk wel te zien en fans zijn dolblij.

Blije fans
In aflevering 15 van het tweede seizoen hallucineert Luke Fox naar een tijd in Wayne Enterprises, waar hij Bruce (Christie) ontmoet. Luke gaat het gesprek met zijn oude mentor aan, waarbij hij hem bekritiseert voor het feit dat hij hem in de steek liet en stopte als Batman.

Het is maar een korte cameo, maar in elk geval wel de eerste keer dat we Batman zien in Earth-Prime van het Arrowverse. Fans hadden dat niet verwacht en zijn echt dolblij.

Dat laten ze duidelijk merken op sociale media. We doen een greep uit de vele reacties:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat Kim het niet overleven in 'Better Call Saul'?
Series / Nieuws

Gaat Kim het niet overleven in 'Better Call Saul'?

Bob Odenkirk weet niet hoe Better Call Saul eindigt, maar het zo zijn eigen theorie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Acteur Bob Odenkirk stelt dat hij nog niet weet hoe de serie Better Call Saul zal eindigen. Maar hij wil wel speculeren en met name ook over het lot van Kim Wexler.

Het personage is nauw verbonden met Jimmy McGill en in het vijfde seizoen stonden Kim en Jimmy zelfs even tegenover elkaar. Maar in al haar briljantie wist actrice Rhea Seehorn Kim in het nieuwe seizoen zo te spelen dat je in het zesde en laatste seizoen een heel andere kant van haar te zien krijgt.

Hoe gaat het verder?
Een van de vragen die fans hebben, is hoe het Kim aan het einde zal vergaan. We zien haar immers niet in Breaking Bad, waar Better Call Saul vandaan komt.

Gelukkig heeft Bob Odenkirk een toch enigszins geruststellende theorie. Tegenover The Guardian vertelde hij niet te weten wat er gebeurt met het verhaal, tot hij de scènes mag spelen. "Ik houd ervan om verrast te worden net als een kijker van het verhaal. Ik heb zo mijn eigen theorieën, maar het zijn niet meer dan dat."

"Ik denk niet dat zij dood gaat. Ik denk dat ze in Albuquerque is en nog altijd advocaat is. En dat hij nog altijd het pad met haar kruist. Voor mij zou dat zijn verlangen drijven, om overal op billboards te staan. Omdat hij wil dat zij hem ziet."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met nóg een vampier-serie!
Series / Nieuws

Netflix komt met nóg een vampier-serie!

Vampierseries blijven gewoon erg hot. Nu mag Emma Roberts ermee aan de haal.

Hoeveel vampierseries kunnen er nog verschijnen, zou je je soms kunnen afvragen. Nu heeft Netflix akkoord gegeven op een series over jonge bloedzuigers, die Emma Roberts als uitvoerend producent zal gaan leiden.

De nieuwe serie moet First Kill gaan heten en deze zal in het hoekje "Yould Adult" komen te hangen. First Kill focust zich op de jonge vampier Juliette die haar eerste moord moet voltooien om volledig geaccepteerd te worden door de andere ondoden.

First Kill van Emma Roberts
De serie zal dus geleid gaan worden door Emma Roberts die je mogelijk kent uit American Horror Story, We're The Millers en Blow. De hoofdrol als Juliette is voor Sarah Catherine Cook. Ook zijn er rollen voor onder meer Imani Lewis, Aubin Wise, Jason Robert Moore, Dominic Goodman, Phillip Mullings Jr., Elizabeth Mitchell, Will Swenson, Gracie Dzienny en Dylan McNamara.

De serie wordt gebaseerd op een boek van V.E. Schwab en er staat ook nog eens twee families centraal, namelijk The Burns en The Fairmonts. Beide families zijn uiteraard uit een bepaald soort hout gesneden.

De opnames voor First Kill zouden snel starten en de kans is groot dat we het eerste seizoen ergens begin volgend jaar mogen verwelkomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tom Hiddleston doet vaag over 'Loki' seizoen 2
Series / Nieuws

Tom Hiddleston doet vaag over 'Loki' seizoen 2

De acteur, die we nu al bijna 10 jaar kennen als Loki, praat zijn mond niet voorbij.

Het wachten is bijna voorbij: komende woensdag komt Disney+ met Loki, de nieuwste tv-serie in het Marvel Cinematic Universe.

Tom Hiddleston keert in Loki terug als de God of Mischief. Dit nadat hij op geniepige wijze wist te ontsnappen met de Tesseract tijdens de gebeurtenissen van Avengers: Endgame.

Ontwijkende Hiddleston
Slashfilm sprak in het kader van de nieuwe serie met de acteur die Thors bemoeizuchtige broer al bijna 10 jaar speelt. Een prangende vraag die ze stelden was of er een tweede seizoen komt...

Hiddleston antwoordde (toepasselijk genoeg) op sarcastische en ontwijkende wijze:

"Nou, we moeten eerst eens het einde van het eerste seizoen bereiken. Mogelijk liggen er dingen op de loer, waar ik graag over zou willen praten, maar dat niet mag. Ik kan je wel bevestigen dat het eerste seizoen een einde heeft. Een exclusief nieuwtje..."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stopt Jodie Whittaker als 'Doctor Who'?
Series / Nieuws

Stopt Jodie Whittaker als 'Doctor Who'?

De actrice denkt nog niet na over het stoppen als Doctor Who van de BBC.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is bijna tijd voor de derde run van Chris Chibnall en actrice Jodie Whittaker in BBC-serie Doctor Who. Maar gaan ze daarna door of stopt actrice Whittaker?

De vorige drie Doctors voor Whittaker, David Tennant, Matt Smith en Peter Capaldi, stopten allemaal na hun derde jaar. Maar tegelijk is dit natuurlijk voor het eerst dat de BBC een vrouwelijke Doctor heeft in de zestigjarige geschiedenis van de serie.

Geen einde!
Jodie Whittaker vertelde tijdens een recent interview met Entertainment Weekly dat ze het echt niet ziet zitten om nu al op te stappen:

"Kijk, dit is hoe ik het zie. Op dit moment ben ik de Doctor en dat neemt alles wat ik te bieden heb als acteur. En om daar voorbij te denken, aan meer dan dit, dat kan ik en wil ik niet," vertelde ze.

Doctor Who is natuurlijk een veeleisende rol, maar dat is voor Whittaker duidelijk geen reden om te vertrekken. De laatste twee seizoenen van Doctor Who hadden zo hun tekortkomingen, maar zijn tegelijk gewoon prima reeksen geweest. Eind dit jaar keert men terug met een derde reeks.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden van 'Vikings'-opvolger 'Vikings: Valhalla'
Series / Video/clip/featurette

Eerste beelden van 'Vikings'-opvolger 'Vikings: Valhalla'

De eerste beelden van Vikings: Valhalla zijn onthuld door Netflix. Eindelijk zien we iets!

Hoewel Vikings na zes seizoenen tot een einde is gekomen op History Channel, werkt Netflix aan een opvolger genaamd Vikings: Valhalla. De streamingdienst heeft vandaag een eerste blik op de serie vrijgegeven.

Dat gebeurde tijdens de eerste dag van de Geeked Week van Netflix. De eerste beelden zijn van achter de schermen en duren een minuut. We zien vooral hoe het er straks uit komt te zien bij de serie en krijgen heel wat sfeervolle beelden. Kom maar door met die opvolger, zouden we zeggen!

Vikings: Valhalla
De serie speelt zich een eeuw na Vikings af. Op de eerste beelden zien we wat van de vele epische gevechten die we te zien krijgen in de serie.

Vikings: Valhalla draait om een aantal beroemde Vikingen, waaronder Leif Erikson, Freydí­s Eirí­ksdóttir, Harald Hardrada en William the Conqueror. Het zijn, zoals de synopsis luidt, "de mannen en vrouwen die nieuwe paden verkennen terwijl ze vechten om te overleven in een immer veranderend Europa."



Vikings: Valhalla heeft een rol voor Jeb Stuart als showrunner. Michael Hirst, die Vikings bedacht en elke aflevering schreef, is aan het project verbonden als showrunner.

De serie heeft nog geen releasedatum.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead' zet een spin-off op
Series / Nieuws

'Fear the Walking Dead' zet een spin-off op

De serie Fear the Walking Dead bouwt duidelijk op naar de digitale spin-off Dead in the Water.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fear the Walking Dead is nu diep in een onderzeeboot gedoken. De USS Pennsylvania om precies te zijn. Die boot krijgt straks een digitale spin-off die nu heel duidelijk opgezet wordt.

Recent werd aangekondigd dat Fear the Walking Dead een digitale spin-off zou krijgen: Dead in the Water. Die is verbonden aan de moederserie en laat een wel heel tragisch verhaal zien.

Dead in the Water
De serie vertelt namelijk het verhaal van de bemanning van een onderzeeboot die vecht om te overleven. Maar dat in een onderzeeboot, afgesneden van de bovenwereld en daardoor gevangen in een door Walkers bezette boot, zonder uitweg.

Eerder al zagen we twee Walkers in de serie, Wright en Farley, die allebei boeien om hebben liggen in een van de bedden van de boot. Dat is vermoedelijk een verhaal dat we gaan zien in Dead in the Water.

Duidelijk is dat het er niet heel erg goed uit ziet voor de bemanning, als we hen zien in de serie. Dat wordt dus wat met de spin-off.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toch goed nieuws voor fans van 'Mindhunter'?
Series / Nieuws

Toch goed nieuws voor fans van 'Mindhunter'?

Netflix zette een punt achter Mindhunter, maar nu lijkt er toch een derde seizoen aan te komen.

De serie Mindhunter van Netflix verkeert op een enigszins vreemde basis. De serie is nooit officieel geannuleerd door Netflix, maar de cast werd wel losgelaten van hun contracten. Een nieuw seizoen is dus geen prioriteit bij Netflix.

Maar David Fincher, die heel erg veel bezig was met de serie en zelfs zeven van de negentien afleveringen regisseerde (en uitvoerend producent was) zit nu middenin een vierjarige deal met Netflix. En nu schijnt hij zomaar op het punt te staan om een nieuw seizoen te maken.

Derde seizoen van Mindhunter?
De afgelopen tijd hebben we meermaals gehoord dat er mogelijk een nieuw seizoen komt van Mindhunter. Het gerucht gaat dat regisseur David Fincher daar nu ook echt bijna bij is.

Samen met Joe Penhall, die ook een contract schijnt te krijgen met Netflix, zou Fincher een nieuw seizoen van de serie gaan maken. Nog even wachten en hopelijk krijgen we dan een officiële aankondiging!

Mindhunter draait om een FBI-profiler die in de geest van seriemoordenaars duikt. Zo hoopt hij te achterhalen wat er allemaal in hen om gaat.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-abonnees zijn bang dat 'Sweet Tooth' gecancelled wordt
Series / Nieuws

Netflix-abonnees zijn bang dat 'Sweet Tooth' gecancelled wordt

Fans van Sweet Tooth hopen heel erg dat de serie gewoon een tweede seizoen krijgt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De afgelopen tijd heeft Netflix weer heel wat series gecancelled. Een daarvan is natuurlijk het inmiddels veelbesproken Jupiter's Legacy en inmiddels vrezen sommige fans dat ook het doek voor Sweet Tooth zal vallen.

Die serie ging afgelopen vrijdag van start op Netflix en is behoorlijk charmant, ondanks het onderwerp waarbij een wereld centraal staat waarin grote delen van de mensheid uitgeroeid zijn en hybride mens/dier-kinderen zijn ontstaan. Er is dus geen tekort aan duisternis, maar in essentie is het een mooie en lieve serie over een vreemd koppel op de weg.

Sweet Tooth-vernieuwing
Fans hopen natuurlijk heel erg dat de serie Sweet Tooth niet hetzelfde lot beschoren is als bijvoorbeeld bij Jupiter's Legacy.

Op Twitter reageren heel wat fans die heel duidelijk zijn over hun wensen. Wat hen betreft moet Netflix gewoon een tweede reeks bestellen:



Sweet Tooth is erg goed ontvangen door critici en het publiek. Ook zet de serie duidelijk een tweede seizoen op, waarmee de toekomst hopelijk mooi is!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead'-seizoensfinale teaset oude bekende
Series / Video/clip/featurette

'Fear the Walking Dead'-seizoensfinale teaset oude bekende

De finale van het zesde seizoen van Fear the Walking Dead ziet er tof uit in deze promo!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vandaag is er een promo vrijgegeven voor de finale van het zesde seizoen van Fear the Walking Dead. De eerste beelden laten zien hoe Daniel Salazar worstelt met zijn geheugenverlies en een stem hoort die hij mogelijk kent.

De finale ziet er uit alsof er zomaar eens heel veel mis zou kunnen gaan. Morgan Jones en Victor Strand slaagden er namelijk niet in om te voorkomen dat Teddy en Riley een raket met tien bommen aan boord konden afvuren. De groep zoekt dus een veilig onderkomen.

Bekende stem
Daniel zegt dat een stem op de radio laat horen waar ze heen kunnen voor veiligheid. Maar er is een probleem: hij kan zich niet herinneren aan wie deze stem nou eigenlijk toebehoort.

Wie het is, is dus nog niet helemaal duidelijk, maar gespeculeerd wordt dat het gaat om Madison Clark, een vroegere vriendin van Daniel. Zij verdween enkele seizoenen geleden bij de serie en het is de vraag of zij nou terug kan keren.



In Fear the Walking Dead wil Teddy de wereld verwoesten om zo helemaal opnieuw te kunnen beginnen. Volgende week zondag is de finale te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.