Kritiek op de 'Friends'-reünie: te wit?

De kritiek van sommige mensen is dat de reunion special te wit zou zijn.

Jim Pedd, 10-06-2021 15:09

Er kwam van verscheidene kanten wat commentaar op de Friends-aflevering die recent op HBO Max gelanceerd werd. In de special kwamen de zes hoofdrolspelers weer samen, evenals een hele rits aan gaststerren.
Hoewel heel wat mensen heel erg van de special genoten lijken te hebben, waren er ook wat critici die zich afvroegen waarom de zwarte acteurs die een gastrol hadden in de serie niet te zien waren in de special. Hun commentaar is dat de special niet divers genoeg was.

Onzin!
Regisseur Ben Winston reageerde tegenover de Sunday Times op dat commentaar. Hij vindt het onzin en zegt dat de mensen die deze claims maken "hem niet gezien hebben" en legt uit hoe divers de special wel niet was.

"We hebben Malala, Mindy Kaling, BTS [de Zuid-Koreaanse boyband) en er zijn drie vrouwen uit Ghana waarvan er eentje vertelt hoe Friends haar leven gered heeft. Twee jongens uit Kenia. Drie kinderen uit India. Hoeveel diversiteit willen ze nog meer? De cast is de cast. Het is in 1994 gelanceerd. Ik vind het bijzonder hoe goed de serie de tand des tijds heeft doorstaan," aldus Winston.

Hij zegt verder dat niet iedereen tijd had om terug te keren voor de special, waardoor een aantal van de zwarte gaststerren uit Friends niet terug konden keren. "Maar ik ben erg tevreden met de show die we hebben kunnen neerzetten."
Bron: The Sunday Times

Lees meer over: Friends, Reunion, Jennifer Aniston, Courteney Cox

Populair nieuws