search
'Friends' blijkt megasucces voor HBO Max
Series / Nieuws

'Friends' blijkt megasucces voor HBO Max

De korte terugkeer van de cast van Friends blijkt de miljoenen meer dan waard.

Gedurende 110 minuten was de cast van Friends weer even samen in beeld te zien. Voor de aflevering The One Where They Get Back Together lieten de zes hoofdrolspelers zich weer even samen in beeld zien.

Op 27 mei werd de speciale aflevering vrijgegeven op streamingdienst HBO Max, waar het een megasucces bleek te zijn. Uit de cijfers blijkt dat 29 procent van de Amerikaanse streamingkijkers de special binnen de eerste 24 uur na de release keek. Ter vergelijking: de Hollywood-film Wonder Woman 1984 was goed voor 32 procent van diezelfde huishoudens.

Groot succes
De special was daarmee een groot succes, want Wonder Woman 1984 bleek zo'n beetje de grootste hit van HBO Max tot nu toe. Maar duidelijk is dat de reünie van Friends het dus ook uiterst goed heeft gedaan.

De aflevering was wel een groot succes, maar tegelijk ook uiterst duur. Deadline stelde een jaar geleden dat de zes castleden tegen de 2,5 miljoen dollar per persoon kregen. Het eerste aanbod was 1 miljoen dollar per persoon en dat wezen de castleden af.

Een bijzonder hoog bedrag dus voor Warner Bros. Television, dat naar verluidt tegen de 20 miljoen dollar kwijt was voor de speciale aflevering. Maar gezien het aantal kijkers, was het dat wel waard.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen