Netflix krijgt flinke kritiek van de makers van een nieuwe serie

Netflix krijgt flinke kritiek door nieuwe serie

Selena: The Series krijgt een kleiner budget van Netflix dan de makers wilden en die zijn dus boos.

Jim Pedd, 14 juni 2021 om 17:28

Vorige maand verscheen het tweede deel van Selena: The Series op Netflix. De serie vertelt het verhaal van de geliefde Tejano-zangeres Selena en hoe zij in korte tijd op wist te klimmen.
Helaas werden beide delen van de serie slecht ontvangen door kijkers en critici. En nu zoeken de makers van de serie de reden daarvoor niet bij henzelf, maar bij Netflix en de manier waarop de serie gemaakt is.

Kritiek op Netflix
In een artikel in de LA Times onthullen bronnen dat de serie een bijzonder klein budget kreeg, van minder dan 2 miljoen dollar per aflevering. Ter vergelijking: The Crown kostte 13 miljoen dollar per aflevering om te maken.

"De serie ervaarde een beetje wat Selena ervaren heeft," aldus een van de uitvoerend producenten, Henry Robles. "Vanaf het begin wilde ze in het Engels zingen. Maar mensen wisten niet wat ze met haar moesten doen. De muziekindustrie wist niet hoe ze haar moesten plaatsen omdat ze Mexicaans-Amerikaans is. En dat lijkt op deze serie."

Volgens Glady Rodriguez kreeg de serie geen kans: "ik heb het gevoel dat ons werk vanaf het begin goedkoper is gemaakt. We kregen nooit een eerlijke kans. Representatie is wat we willen, maar het gaat verder: we willen eerlijk behandeld worden."

Dat het budget van de serie minder dan 2 miljoen dollar per aflevering bedroeg, maakt dat Netflix gebruik kon maken van een regel van de Writers Guild of America die het mogelijk maakt de schrijvers tussen de 30 en 50 procent minder te betalen voor hun werk. Ook was de serie in Mexico opgenomen, waar men nog minder hoefde te betalen.

Netflix is het er niet mee eens en laat via een woordvoerder weten dat de makers eerlijke compensatie gekregen hebben op basis van de regels. De showrunner, Moises Zamora, blijft trots op wat de serie wist te realiseren.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Netflix, Kritiek, Selena The Series

Populair nieuws