Waarom de Netflix-hit 'Sweet Tooth' zo afwijkt van het bronmateriaal

Sweet Tooth doet bepaalde dingen helemaal anders dan het bronmateriaal, daar horen we nu over.

Jim Pedd, 14 juni 2021 18:09

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Sweet Tooth is op dit moment een van de meest populaire series op Netflix. Vreemd is dat niet gezien de epische schaal en het duistere en tegelijk opwindende karakter van de serie. Maar hij wijkt sterk af van de comics van Jeff Lemire waar de serie op gebaseerd is.
Tegenover CinemaBlend vertelde maker Lemire samen met showrunner Jim Mickle en schrijver Beth Schwartz waarom de serie zo afwijkt.

Waarom zo anders?
Lemire vertelde het volgende: "Ik maakte de comics meer dan een decennium geleden en sindsdien is de wereld dramatisch veranderd. Maar je weet ook dat fictie en televisie sindsdien drastisch veranderd zijn, er zijn talloze post-apocalyptische verhalen te zien geweest. En voor mijn gevoel hebben we wat in de comics te zien was al in een dozijn andere series kunnen bekijken. De visuele taal van de apocalypse zou een beetje bekend en misschien zelfs saai voelen, begrijp je? Dus ik denk dat het verstandig was van Jim om het idee van de natuur die terugkeert in de wereld, en een post-apocalyptische toekomst die anders is dan wat je normaal ziet te bouwen."

Het was dus nodig om te doen. Maar: "met televisie moet je ook de wereld verbreden en personages uitbouwen. Dus al die redenen liggen ten grondslag aan de veranderingen."

Wat Lemire betreft kan de serie goed passen bij de comic en vullen de twee media elkaar juist aan.
Bron: CinemaBlend

Lees meer over: Sweet Tooth, Netflix, Jeff Lemire

Populair nieuws