search
Mysterieuze 'Star Wars: The Acolyte' keert terug naar de wortels van de franchise
Series / Nieuws

Mysterieuze 'Star Wars: The Acolyte' keert terug naar de wortels van de franchise

De franchise Star Wars is volgens de maker van deze serie altijd politiek geweest.

Critici van de Star Wars-franchise vinden dat de franchise te "politiek" geworden is. Maar daarin hebben ze geen gelijk als je 't showrunner Leslye Headland van de aankomende serie Star Wars: The Acolyte vraagt.

Volgens haar omarmt de franchise politiek al decennia. Sommige films meer dan anderen, maar de franchise leunde jarenlang zwaar op politiek, met de oorlog die centraal staat ook direct verbonden aan politieke spelletjes.

Politiek in Star Wars
"Ik bedoel, het is grappig want veel van de feedback die ik krijg - en ik gebruik de term feedback heel lichtvaardig - maar wanneer ik de social media op ga, hoor ik vaak: 'maak Star Wars niet politiek'," aldus Headland.

"En ik denk dan: George Lucas maakte het al politiek. Oorlog is altijd politiek. Daar gaat het om. Het is echt dat waar hij interesse in had en in ging graven. Dus het is onmogelijk om een verhaal binnen zijn universum te vertellen dat hier niets mee te maken heeft, en de personages niet extern te laten reflecteren wat zich op een bepaald moment afspeelde in dat universum."

Kortom: dat wordt gewoon een politieke serie!



Aanbevolen artikelen