search
'Friends'-acteur worstelt met ernstige vorm van kanker
Series / Nieuws

'Friends'-acteur worstelt met ernstige vorm van kanker

Friends-acteur James Michael Tyler blijkt kanker te hebben, zo onthulde hij tijdens een interview.

Acteur James Michael Tyler, die gedurende alle tien de seizoenen van Friends blijkt vergevorderde prostaatkanker te hebben. De ziekte verkeert bij hem in stadium 4, de meest ernstige, waarbij de kanker uitgezaaid is en de overlevingskans het kleinste.

De acteur vertelde dat afgelopen maandag tijdens een panel in het kader van Friends: The Reunion. Hij onthulde dat hij om deze reden ook niet te zien was in de speciale aflevering die vorige maand op HBO Max te zien was. Zijn ziekte houdt hem tegen.

Vergevorderde kanker
"Ik kreeg de diagnose van vergevorderde prostaatkanker, die naar mijn botten uitgezaaid is," onthulde Tyler. "De afgelopen drie jaar heb ik met die diagnose moeten leren leven. Het bevindt zich nu in stadium 4, het laatste stadium, dus waarschijnlijk gaat het van mij winnen."

"Ik was op dat moment 56 jaar oud en ze testen dan voor PSA, een prostaat-specifiek antigen. En dat kwam terug met een buitengewoon hoog cijfer. Dus ik wist het meteen toen ik online ging en naar de resultaten van mijn bloedtest keek, dat er echt iets mis was. Mijn dokter belde mij bijna meteen en zei: 'Je moet morgen langskomen want ik vermoed dat je een serieus probleem met je prostaat hebt'."

Hormoontherapie "werkt gedurende een jaar al behoorlijk goed" en Tyler kon "normaal functioneren". Maar tijdens het begin van de coronapandemie is de kanker uitgezaaid naar zijn botten en ruggenwervel en gemuteerd, waardoor zijn onderlichaam deels verlamd is geraakt.

"Ik miste een test en dat is geen goede zaak. Dus de kanker besloot te muteren aan het begin van de pandemie en is uitgezaaid." Op dit moment ondergaat hij chemotherapie en een "agressieve" bestrijding tegen de ziekte. Tyler roept onder meer op tot screenings bij mannen en eerdere diagnoses.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen