Nieuwe seizoen Netflix hitserie 'The Crown' vindt weer een belangrijk castlid

'The Crown' vindt weer een belangrijk castlid

De serie The Crown vordert wel lekker met weer een nieuwe hoofdrolspeler.

Jim Pedd, 27 juni 2021 om 10:06

Johnny Lee Miller is de nieuwste acteur die zich bij de cast van het vijfde seizoen van The Crown voegt. Hij speelt de rol van de Britse premier John Major.
De serie volgt in het vijfde seizoen een heel nieuw ensemble acteurs, waaronder acteer-veteraan Imelda Staunton als de Queen. Jonathan Pryce speelt de rol van Prince Philip en Elizabeth Debicki speelt de rol van Princess Diana.

Nieuw seizoen
Britse premiers zijn altijd al belangrijk in de serie. The Crown laat namelijk veel zien van de werkrelatie van Queen Elizabeth met het parlement. In het vierde seizoen zagen we daarom Margaret Thatcher (gespeeld door de immer briljante Gillian Anderson).

Het vijfde seizoen krijgt een rol voor Miller, die lange tijd een hedendaagse Sherlock Holmes speelde. Hieronder de aankondiging die Netflix op Twitter deed:Major was gedurende zeven jaar de Britse premier, tussen 1990 en 1997. Hoewel hij korte tijd actief was, heeft Miller na het fantastische werk van Anderson grote schoenen om te vullen. De actrice kreeg voor haar rol als Thatcher namelijk een Golden Globe en een Screen Actors Guild-award.
Lees meer over: The Crown, Netflix, Johnny Lee Miller

Populair nieuws