Als dat maar goed gaat: Nieuwe 'Star Wars'-serie baseert zich op controversiële film

The Phantom Menace keert in zekere zin terug in de serie Star Wars: The Acolyte.

Jim Pedd, 02-07-2021 13:35

Leslye Headland, de maker van de aankomende Star Wars-serie The Acolyte, laat weten dat haar serie inspiratie haalt uit de eerste film uit de prequeltrilogie, The Phantom Menace.
Die film lag nooit echt goed bij fans van de franchise, met name omdat het echt een film was die sterk gericht was op kinderen. Daar laat Headland zich niet door weerhouden.

The Acolyte
Haar serie speelt zich af in de nadagen van The High Republic, ruwweg tweehonderd jaar voor de Skywalker Saga begint.

Tijdens een recent interview met The Wrap vertelde Headland dat The Phantom Menace een belangrijke rol heeft gehad bij het ontwikkelen van de serie. Ze vroeg zich vooral af hoe de Jedi zo geworden waren.

"Ik vroeg mij af wat er gebeurd was voordat we bij The Phantom Menace terecht kwamen. Daar ging mijn Star Wars-brein naar toe: hoe zijn we hier beland? Waarom zijn de Jedi zo? Als ze de macht hebben, waarom gedragen ze zich dan zo? Waarom reageren ze heel anders op de aanwezigheid van Anakin en Qui-GOn Jinn die hem wil trainen? En dat ze op Darth Maul reageren met een 'Hm, interessant'-gevoel, dat vind ik interessant. Ik heb mij altijd afgevraagd wat daar aan de hand was."




Bron: Screen Rant

Lees meer over: Star Wars The Acolyte, Star Wars, The Phantom Menace, Leslye Headland

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix