Amazon komt dit jaar nog met 'Lord of the Rings'-achtige 'The Wheel of Time'

Amazon komt dit jaar nog met 'The Wheel of Time'

The Wheel of Time is een behoorlijk intrigerende fantasyserie die snel naar Amazon komt.

Jim Pedd, 2 juli 2021 12:55

Amazon komt dit jaar nog met de serie The Wheel Of Time. Die is al jaren in de maak en wordt vaak gezien als een Lord of the Rings-achtige franchise.
De boeken zijn voor een groot deel geschreven door Robert Jordan, waarvan het laatste afgemaakt is door Brandon Sanderson (na het overlijden van Jordan). In 2015 probeerde FXX nog een serie te maken maar die werd geannuleerd na problemen met de erfgenamen van Jordan. Amazon heeft een serie die wel goed gevallen is.

Eerste seizoen
Afgelopen mei werden de opnames van het eerste seizoen van The Wheel Of Time afgerond en nu blijkt dat de serie (die een tweede seizoen krijgt) dit jaar al te zien zal zijn op Prime Video.

We weten nog maar weinig van hoe de serie er precies uit komt te zien. Wel is duidelijk dat Rosamund Pike de hoofdrol van Moiraine Damodred speelt. De bijrollen zijn voor Daniel Henney als Lan Mandragoran, Josha Stradowski als Rand al'Thor, Marcus Rutherford, Zoë Robins, Barney Harris en Madeleine Madden.

De synopsis is als volgt:

The Wheel Of Time volgt Moiraine, lid van en machtige, enkel uit vrouwen bestaande groep magiërs genaamd de Aes Sedai. Zij neemt een groep van vijf jonge mensen mee uit hun thuisstadje, nadat 't dorp is aangevallen door de Dark One, een kwaadaardige entiteit die erop gebrand is het Patroon (het bestaan) te vernietigen. Onder die vijf bevindt zich volgens haar de Dragon, een oeroude held en machtige tovenaar die de wereld ofwel zal redden, of zal vernietigen.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Wheel of Time, Amazon Prime Video, Amazon, Robert Jordan

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws